علمی، پژوهشی و فناوری

خنثی سازی سم مرگبار عنکبوت با آنتی بادی انسانی

هاست در این باره می گوید: آنتی‌بادی‌های انسانی از مخزن ژن آنتی‌بادی ساده انسانی HAL9/10 با نمایش فاژ انتخاب شدند. نمایش فاژ یک فناوری آزمایشگاهی برای تولید آنتی بادی است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری؛ سم عنکبوت بیوه سیاه اروپایی خطری جدی برای انسان ها به حساب می آمد و در افرادی که دچار گزیدگی این حشره می شدند، علائم شدیدی به وجود می آمد.

در همین راستا برای نخستین بار محققان آنتی بادی های انسانی ابداع کرده اند که می تواند سم عنکبوت بیوه سیاه اروپایی را خنثی کند. سم این عنکبوت ها به چالش هایی جدی در سیستم عصبی منجر می شود.

تاکنون آنتی بادی های تولید شده از اسب ها تنها راه درمان بیماری های مرتبط با گزیدگی این حشره بودند اما آنها چند عارضه جانبی داشتند و به همین دلیل محققان به دنبال یک راه حل جایگزین بودند.

عنکبوت بیوه سیاه اروپایی در مناطق مدیترانه ای اروپا وجود دارد. با این وجود حشرات مذکور به دلایل تغییرات آب و هوایی در نقاط دیگر نیز رصد شده اند.

در همین راستا گروهی از محققان به رهبری پروفسور مایکل هاست زیست شناس دانشگاه فنی برانشویگ در آلمان تصمیم گرفتند روش هایی برای جایگزین کردن درمان فعلی بیابند. هاست و همکارانش با استفاده از یک فناوری نوین آزمایشگاهی به نام نمایش فاژ آنتی بادی (antibody phage display) میلیون ها آنتی بادی را غربال کردند تا نمونه هایی که قادر به اتصال به سم هستند را بیابند.

هاست در این باره می گوید: آنتی‌بادی‌های انسانی از مخزن ژن آنتی‌بادی ساده انسانی HAL9/10 با نمایش فاژ انتخاب شدند. نمایش فاژ یک فناوری آزمایشگاهی برای تولید آنتی بادی است.

این روش به آنها کمک کرد تا آنتی بادی هایی بسازند که عوارض جانبی کمتری نسبت به آنتی بادی معمول برگرفته از اسب داشته باشد. از آنجاکه آنتی بادی برگرفته از اسب منشا انسانی ندارد ممکن است به واکنش سیستم ایمنی یا شوک آنافیلاکتیک منجر شود که در برخی موارد در گذشته نتایجی مرگبار همراه داشته اند.

طبق بیانیه منتشر شده بسیاری از کاندیداهای آنتی بادی نتایجی نوید بخش در تست های آزمایشگاهی از خود نشان دادند. با این وجود یکی از آنها به نام MRU44-4-A1 به دلیل توانایی خارق العاده اش برای خنثی سازی سم شاخص تر شد.

به گفته هاست، قبل از آزمایش بالینی این آنتی بادی، کارآمدی آن باید روی مدل حیوانی مشخص شود.

https://stnews.ir/short/4z1qN
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: