علمی، پژوهشی و فناوری ,علمی، پژوهشی و فناوری

ظهور شفق قطبی؛

درخشش عجیبی که بعد از نیمه شب در آسمان ظاهر می‌شود

اگر می‌خواهید بار دیگری که خورشید به سمت سیاره ما تشعشاتی پرتاب می‌کند آماده باشید و شفق را ببینید، ممکن است بخواهید نوع جدیدی از درخشش آسمانی که به تازگی کشف شده است را نیز بشناسید.

 به گزارش «خبرگزاری علم و فناوری»، این پدیده کوتاه مدت فقط بعد از نیمه شب ظاهر می‌شود و به نظر می‌رسد معکوس چیزی است که چند سال پیش مشاهده شد.

شفق قطبی یکی از دیدنی‌ترین پدیده‌های طبیعی است که می‌توانیم ببینیم، اما به رغم نگاه‌های فراوان به آنها برای هزاران سال، به نظر می‌رسد که برخی از پدیده‌ها هنوز هم ممکن است بدون شناسایی شدن از دید پنهان شوند. در سال ۲۰۱۷، یک رگه ارغوانی که در تصاویر گروه آلبرتا آرورا چیزرز ثبت شده بود، یک نوع کاملا متفاوت به نام رانش یونی زیر شفقی را نشان داد. در آن زمان به شوخی با نام مستعار «استیو» شناخته شد، پیش از اینکه با مهندسی معکوس به صورت کلمه مخفف افزایش سرعت انتشار حرارتی قوی در بیاید.

در بررسی دقیق‌تر، مشخص شد که استیو از یک جریان گاز با جریان سریع تشکیل شده است که تا دمای زیاد گرم می‌شود. همیشه در حال حرکت به سمت غرب است و تنها پیش از نیمه شب دیده می‌شود، اما دانشمندان گمان می‌کردند که پدیده مشابهی می‌تواند پس از نیمه شب رخ دهد و به سمت شرق جریان یابد.

مطمئنا، این جریان خلاف استیو ممکن است اکنون در داده‌های ایستگاه تحقیقاتی Ramfjordmoen در قطب شمال نروژ کشف شده باشد. تصویری از ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱، حاوی یک رگه بنفش شفاف بود که حدود ۱۰۰۰ کیلومتر(۶۲۰ مایل) امتداد داشت که بعد از نیمه شب ظاهر شده بود.

برخی از ماهواره‌های اسوارم(Swarm) آژانس فضایی اروپا توانستند شرایط قسمت ارغوانی این پدیده را قبل، حین و بعد از ظهور آن اندازه‌گیری کنند. این نشان داد که یون‌ها احتمالا به سمت شرق جریان دارند.

هنوز نام رسمی به دوقلوی اواخر شب استیو داده نشده است.

https://stnews.ir/short/Vwk3V
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: