مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با تأکید بر بومیسازی تجهیزات و پروژههای پژوهشی جدید برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری علموفناوری استان مرکزی؛ مجید رجبی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری این شرکت اعلام کرد: تاکنون بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات پالایشگاه شازند بومیسازی شده و پیشبینی میشود با تداوم همکاری مؤثر با سازندگان و تولیدکنندگان داخلی، این میزان تا پایان سال به ۱۰۰ درصد برسد.
وی با اشاره به بومیسازی بیش از ۲۰ هزار قطعه توسط شرکتهای دانشبنیان گفت: سازندگان داخلی همواره همراه پالایشگاهها بودهاند و اکنون استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و تولیدکنندگان داخلی بهعنوان اولویت اصلی مدیران این مجموعه تعیین شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با اشاره به ساخت انواع کاتالیستها توسط شرکتهای داخلی اظهار کرد: کاتالیستهایی که پیشتر انحصار ساخت آنها در اختیار چند شرکت اروپایی و آمریکایی بود، اکنون با همکاری دو شرکت داخلی بهداش و رز اروند در ایران تولید میشوند و کشور ما بهعنوان نخستین کشور منطقه به دانش ساخت این کاتالیستهای پیچیده دستیافته است.
وی افزود: این شرکت با بهرهگیری از دستاوردهای علمی و پژوهشی روز دنیا و همکاری با مراکز پژوهشی، دانشگاهها و شرکتهای فناور، نوآور و دانشبنیان، پروژههای پژوهشی متعددی را بر اساس نیازهای این مجتمع صنعتی و توسعه فناوریهای مرتبط تعریف و اجرا میکند.
مجید رجبی اجرای طرح مطالعاتی روش تلفیقی گیاهپالایی و میکروبی برای تصفیه پسابهای ورودی به پوند و همچنین طراحی بستر نرمافزاری منعطف برای برنامهریزی تولید و زمانبندی تعمیرات اساسی را از مهمترین پروژههای پژوهشی انجامشده در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند برشمرد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند تصریح کرد: از مهمترین طرحهای پژوهشی آینده این شرکت میتوان به برنامه استقرار و توسعه مدیریت فناوری، امکانسنجی و طراحی مفهومی احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۵ مگاوات، و امکانسنجی احداث واحد تکمیلی و طراحی بستر نرمافزاری منعطف برای برنامهریزی تولید و زمانبندی تعمیرات اساسی اشاره کرد.
در این همایش، چهار تفاهمنامه بین شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند و نهادهای مختلف به امضا رسید. این تفاهمنامهها شامل مطالعه امکانسنجی طرح پایلوت مجتمع سیکل ترکیبی و گازیسازی یکپارچه با شرکت دانشبنیان انرژی برد کیان، ارزیابی و اندازهگیری فرهنگ HSED در بین کارکنان با دانشگاه علوم پزشکی تبریز، طرح مطالعاتی تجزیهوتحلیل خطرات شغلی و ایمنی شغلی با دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و امکانسنجی، طراحی مفهومی و تعیین چیدمان و ظرفیت نیروگاه تلفیقی خورشیدی، بادی و برقآبی با دانشگاه اراک است.
در ادامه، مریم ملونی مدیرکل دفتر نوآوری و کسبوکار نوین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: تحول و پایداری اقتصادی و خلق ثروت پایدار در بخش تولید، تنها از طریق سرمایهگذاری در پژوهش و توجه به دانش فنی محقق خواهد شد.
مریم ملونی در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری با تأکید بر اهمیت تعامل میان دانشگاه، دولت و صنعت، گفت: برای توسعه دانشمحور کشور، همکاری این سه بخش ضروری است.
وی افزود: در حال حاضر، دانش و فناوری تعیینکننده مرزهای رقابتی در سطح جهانی هستند و ایران برای ایفای نقش مؤثر در این عرصه، باید رویکرد پیشرویی در حوزه صنعت و انرژی اتخاذ کند.
وی با اشاره به لزوم یکپارچگی بیشتر ساختار همکاری دانشگاهها، صنایع و دولت، گفت: صنعت پالایشگاه بهعنوان یکی از صنایع پایه میتواند محرک توسعه سایر بخشهای اقتصادی کشور باشد. اگر بتوانیم چالشهای این صنعت را شناسایی کرده و فرصتهای موجود را به دانشگاهها و پارکهای علموفناوری منتقل کنیم، قادر خواهیم بود از اثرات مثبت سرریز فناوری بهخوبی بهرهبرداری کنیم.
مهدی دژ حسینی در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند اظهار کرد: در دوران تحریم، پژوهشگران موفق شدند بسیاری از تجهیزات را بومیسازی کنند و از این تهدید بهعنوان یک فرصت بهرهبرداری نمایند.
وی افزود: این شرایط موجب تولید و بومیسازی کاتالیستهای داخلی شد و حتی فرصتهای صادراتی برای شرکتهای دانشبنیان نیز فراهم گردید.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی در ایران تنها نیم درصد است، گفت: درحالیکه سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی در جهانبین ۳ تا ۴ درصد است، این بخش در کشور ما باید تقویت شود.
دژحسینی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، ۹۰۰ میلیارد ریال برای اجرای پروژههای پژوهشی در شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تخصیصیافته است، افزود: از این مبلغ، ۳۵۰ میلیارد ریال هنوز دریافت نشده و بنابراین نیاز به تخصیص منابع مالی بیشتری برای پروژههای پژوهشی احساس میشود.
در پایان این همایش، از پژوهشگران برتر با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53