دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

دکتر پزشکیان: توسعه دانشگاه باید متناسب با نیاز جامعه باشد

شصت و دومین جلسه هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس، دوشنبه یکم بهمن ماه با حضور دکتر پزشکیان رییس جمهور ،‌ دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دکتر محمد رضا ظفرقندی وزیر بهداشت و دیگر اعضای هیات امنا در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : شصت و دومین جلسه هیأت امنای دانشگاه تربیت مدرس، دوشنبه یکم بهمن ماه با حضور دکتر پزشکیان رییس جمهور ،‌ دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دکتر محمد رضا ظفرقندی وزیر بهداشت و دیگر اعضای هیات امنا در سالن شورای دانشگاه برگزار شد.

 

رئیس جمهور طی سخنانی در این جلسه با بیان اینکه فلسفه تشکیل و ایجاد دانشگاه حرکت در مسیر رشد، پیشرفت و حل مشکلات جامعه است، افزود: امروز مهمترین وظیفه نهاد دانشگاه، اساتید، دانشجویان و نخبگان دانشگاهی ارائه راهکار برای رفع مشکلات اساسی و نقش‌آفرینی در جهت حل مسائل مبتلابه جامعه از جمله ناترازی‌های متعدد در بخش‌های مختلف کشور است.

 

وی لازمه مشارکت فعال دانشگاه در جهت رشد و پیشرفت جامعه و حل مشکلات را کنار گذاشتن رویکرد مقاله محوری و تمرکز بر مسئله محوری عنوان کرد و گفت: ما معتقدیم اگر از ظرفیت دانشگاه‌ها به درستی استفاده شود، علاوه بر حل مشکلات کشور درآمد و منابع مالی قابل توجهی نیز نصیب دانشگاه‌ها خواهد شد.

 

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز بسیاری از ظرفیت‌های عظیم موجود در کشور بلا استفاده مانده و از سوی دیگر بخش قابل توجهی از مردم ما در مناطق مرزی و محروم با مشکلاتی نظیر فقر مواجه هستند، تصریح کرد: انتظار ما از دانشگاه‌هایی نظیر دانشگاه تربیت مدرس که جزو دانشگاه‌های برتر کشور محسوب می‌شود، تمرکز بر مسائل این چنینی و ارائه راهکار برای بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌ها به نفع مردم و کشور است.

 

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه حل مشکلات کشور صرفا با مقاله نوشتن محقق نخواهد شد و نیازمند حضور میدانی اساتید و نخبگان است، افزود: ما در این راستا آمادگی داریم که حل مسائل مربوط به استان‌ها را به دانشگاه‌های همان مناطق واگذار و زمینه را برای مشارکت فعالانه آنها فراهم کنیم.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه ما راهکارهای درست برای حل مشکلات را نه با معیارهای جناحی، مذهبی و قومی، بلکه بر اساس شواهد و مستندات علمی می‌پذیریم، تصریح کرد: دولت وفاق ملی هرگز قائل به نگاه‌های سلبی و بسته نیست، نیروی انسانی توانمند را به بهانه‌های واهی حذف نخواهد کرد و از همکاری هر کس که اراده و عزم لازم به همراه راهکار علمی برای حل مسائل داشته باشد، استقبال می‌کند.

 

دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از توسعه بی‌ضابطه و غیر ضرور برخی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: دانشگاه‌هایی که نه تنها از حل مشکلات کشور بلکه از اداره خود نیز عاجزند، با چه منطقی باید توسعه یابند؟ توسعه دانشگاه و جذب دانشجو باید متناسب با نیاز جامعه و در راستای انجام ماموریت معین در مسیر رشد و پیشرفت کشور باشد.

 

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تکریم و توجه ویژه به اساتید و نخبگان کارآمد، با انگیزه و توانمند دانشگاه‌های کشور تصریح کرد: ما به دانشگاه‌ها برای ساختن آینده کشور امید بسته‌ایم و امید داریم در محیط‌های آموزش عالی ما دانشجویانی تربیت شوند که هدف و دغدغه‌شان به جای مهاجرت، ایفای نقش در آبادانی کشور و وطن‌شان باشد.

 

در ابتدای این نشست دکتر حجت سرپرست دانشگاه ضمن معرفی کوتاهی از دانشگاه تربیت مدرس ، ماموریت فعلی این دانشگاه را مرجعیت علمی و رفع نیازهای کشور عنوان کرد.

 

وی در ادامه به ارائه گزارشی در خصوص تعداد اعضای هیات علمی، تعداد دانشجویان و دانش آموختگان، خوابگاه های دانشجویی، تعداد آزمایشگاه های تخصصی، ‌میزان قراردادهای دانشگاه با صنعت، ‌پروژه های عمرانی و ... پرداخت.

 

وی با اشاره به دستاوردهای علمی دانشگاه خاطر نشان کرد: تعداد مقالات اساتید و پژوهشگران دانشگاه در سال 1402 جمعا 2700 مورد بوده است که از این تعداد 1500 مقاله ISIمی باشد و بر اساس این آمار به طور متوسط هر عضو هیات علمی 3.6 مقاله در سال منتشر کرده اس که آمار بسیار خوبی است. همچنین 4 نفر از سرآمدان علمی کشور از اساتید دانشگاه تربیت مدرس می باشند و این دانشگاه رتبه دوم در میان دانشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم و رتبه سوم کل دانشگاه های کشور را دارا می باشد.

 

دکتر حجت از نصب و راه اندازی پنل های خورشیدی در دانشگاه به منظور تأمین 20 درصد از برق مصرفی دانشگاه از طریق انرژی های تجدید پذیر خبر داد و گفت: با توجه به تکلیف دستگاه‌های اجرایی برای تأمین ۲۰ درصد از برق مصرفی خود از انرژی‌های تجدیدپذیر و به منظور تحقق این امر،‌ به زودی پروژه نصب پنل های خورشیدی بر پشت بام ساختمان های دانشگاه اجرا خواهد کرد و از این طریق می توانیم بخش عمده تعهد خود یعنی حدود 1.2 مگاوات برق را تأمین نماییم.

 

در این جلسه با حضور رئیس جمهور و اعضای هیئت امنای دانشگاه تربیت مدرس مصوباتی از جمله تعیین اعضای کمیسیون دائمی هیئت امنای دانشگاه، اصلاح شیوه‌نامه حقوق بر پایه عملکرد اعضای هیئت علمی، اعطای کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان دکترای برتر، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان دکترای روزانه علوم پایه پزشکی، تعویق بازنشستگی تعدادی از اعضای هیئت علمی با رتبه استادی، عقد قرارداد کارگزاری با صندوق‌های پژوهش و فناوری و مشارکت با بخش خصوصی برای انجام برنامه‌های توسعه دانشگاه به تصویب رسید.

 

 

 

 

 

https://stnews.ir/short/VwXP3
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: