مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کسب درجه ممتاز زعفران این استان از نظر رنگ، طعم و عطر در آزمایشگاههای تخصصی زعفران خراسان جنوبی خبر داد و به افزایش سطح زیر کشت و برداشت این محصول در استان اشاره کرد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری گیلان: صالح محمدی اعلام کرد که در اواسط دهه ۸۰، گروهی از کارشناسان کشاورزی گیلان به خراسان جنوبی سفر کرده و به مشاهده و یادگیری مراحل کاشت تا برداشت زعفران پرداختند. وی افزود: پیاز زعفران برای نخستین بار در سال ۸۷ از خراسان به دیلمان و پیرکوه سیاهکل منتقل شد و در ۳۲ روستا به طور آزمایشی در سطح ۲۰۰ مترمربع کشت گردید.
محمدی با اشاره به زمان برداشت زعفران در مناطق کوهستانی، پیشبینی کرد که از هر هکتار بین ۳.۵ تا ۶ کیلوگرم زعفران خالص برداشت خواهد شد. وی همچنین اظهار داشت که در حال حاضر برداشت زعفران در ۶۰ هکتار از زمینهای زیر کشت این محصول در حال انجام است و پیشبینی میشود که ۱۸۰ کیلوگرم زعفران به ارزش اقتصادی ۶۳ میلیارد ریال برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد که زعفران در شهرستانهای سیاهکل، رودسر، رودبار، املش، رضوانشهر و تالش کشت میشود و شهرستان سیاهکل با ۴۳ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را دارد. وی همچنین به فعالیت ۲۹۵ بهرهبردار زعفران در استان اشاره کرد و گفت که برداشت این محصول بین ۱۵ تا ۲۰ روز ادامه خواهد داشت.
محمدی ارزش اقتصادی هر کیلوگرم زعفران را بین ۹۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان با برگزاری کلاسهای آموزشی و صدور نامههایی برای خرید پیاز زعفران از خراسان جنوبی، سعی در ترغیب کشاورزان به کشت زعفران دارد.
وی با بیان اینکه برای هر هکتار حدود ۷ تا ۱۰ تن پیاز زعفران نیاز است، گفت: درآمد حاصل از کشت زعفران نسبت به کشتهای سنتی مانند گندم و جو بالاتر است و به کشاورزان توصیه میشود که زعفران نیز کشت کنند.
محمدی همچنین شرایط نگهداری زعفران را مناسب دانست و گفت: با توجه به نیاز کم گیاه به آبیاری، سعی میشود تا زعفران در اراضی کنار منازل به مساحت ۱۰۰ تا ۲۰۰ مترمربع کاشته شود تا امکان آبیاری و مراقبت بهتر فراهم شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در پایان تأکید کرد که زعفران تولید شده در این استان از نظر رنگ، طعم و عطر مورد تأیید آزمایشگاههای تخصصی زعفران خراسان جنوبی قرار گرفته و درجه ممتاز کسب کرده است. وی یادآور شد که امکان برداشت محصول زعفران یک سال پس از کاشت پیاز وجود دارد و تحقیقات میدانی نشان میدهد که حدود ۲۰ درصد از اراضی کم بازده بالادست در شهرستانهای رودسر، سیاهکل، رودبار و املش برای تولید زعفران مناسب است.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53