علمی، پژوهشی و فناوری

زعفران گیلان با درجه ممتاز از لحاظ کیفیت مورد تأیید قرار گرفت

زعفران گیلان در آزمایشگاه‌های خراسان جنوبی درجه ممتاز کسب کرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کسب درجه ممتاز زعفران این استان از نظر رنگ، طعم و عطر در آزمایشگاه‌های تخصصی زعفران خراسان جنوبی خبر داد و به افزایش سطح زیر کشت و برداشت این محصول در استان اشاره کرد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری گیلان: صالح محمدی اعلام کرد که در اواسط دهه ۸۰، گروهی از کارشناسان کشاورزی گیلان به خراسان جنوبی سفر کرده و به مشاهده و یادگیری مراحل کاشت تا برداشت زعفران پرداختند. وی افزود: پیاز زعفران برای نخستین بار در سال ۸۷ از خراسان به دیلمان و پیرکوه سیاهکل منتقل شد و در ۳۲ روستا به طور آزمایشی در سطح ۲۰۰ مترمربع کشت گردید.

محمدی با اشاره به زمان برداشت زعفران در مناطق کوهستانی، پیش‌بینی کرد که از هر هکتار بین ۳.۵ تا ۶ کیلوگرم زعفران خالص برداشت خواهد شد. وی همچنین اظهار داشت که در حال حاضر برداشت زعفران در ۶۰ هکتار از زمین‌های زیر کشت این محصول در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود که ۱۸۰ کیلوگرم زعفران به ارزش اقتصادی ۶۳ میلیارد ریال برداشت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد که زعفران در شهرستان‌های سیاهکل، رودسر، رودبار، املش، رضوانشهر و تالش کشت می‌شود و شهرستان سیاهکل با ۴۳ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را دارد. وی همچنین به فعالیت ۲۹۵ بهره‌بردار زعفران در استان اشاره کرد و گفت که برداشت این محصول بین ۱۵ تا ۲۰ روز ادامه خواهد داشت.

محمدی ارزش اقتصادی هر کیلوگرم زعفران را بین ۹۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان با برگزاری کلاس‌های آموزشی و صدور نامه‌هایی برای خرید پیاز زعفران از خراسان جنوبی، سعی در ترغیب کشاورزان به کشت زعفران دارد.

وی با بیان اینکه برای هر هکتار حدود ۷ تا ۱۰ تن پیاز زعفران نیاز است، گفت: درآمد حاصل از کشت زعفران نسبت به کشت‌های سنتی مانند گندم و جو بالاتر است و به کشاورزان توصیه می‌شود که زعفران نیز کشت کنند.

محمدی همچنین شرایط نگهداری زعفران را مناسب دانست و گفت: با توجه به نیاز کم گیاه به آبیاری، سعی می‌شود تا زعفران در اراضی کنار منازل به مساحت ۱۰۰ تا ۲۰۰ مترمربع کاشته شود تا امکان آبیاری و مراقبت بهتر فراهم شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در پایان تأکید کرد که زعفران تولید شده در این استان از نظر رنگ، طعم و عطر مورد تأیید آزمایشگاه‌های تخصصی زعفران خراسان جنوبی قرار گرفته و درجه ممتاز کسب کرده است. وی یادآور شد که امکان برداشت محصول زعفران یک سال پس از کاشت پیاز وجود دارد و تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که حدود ۲۰ درصد از اراضی کم بازده بالادست در شهرستان‌های رودسر، سیاهکل، رودبار و املش برای تولید زعفران مناسب است.

https://stnews.ir/short/V53Gk
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: