علمی، پژوهشی و فناوری

رشد 135 درصدی نیروگاه های خورشیدی در استان مرکزی؛ گامی مهم درخودکفایی انرژی

با رشد قابل توجه تعداد نیروگاه های خورشیدی حمایتی در استان مرکزی، آمار نشان می دهد که تعداد نیروگاه های 5کیلوواتی متصل به شبکه از 370 مورد در سال 1403 به 870 مورد در سال 1404 رسیده است. این دستاورد مهم با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و بسیج سازندگی محقق شده است.

به گزارش خبرگزاری علم وفناوری از استان مرکزی؛ محمود محمودی، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، با ارائه آمار و ارقامی پیرامون راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در این استان، اظهار داشت: در سال 1403، تعداد 370 نیروگاه حمایتی 5کیلوواتی به شبکه متصل شد، در حالی که این تعداد در سال 1404به 870 نیروگاه رسید.

وی با اشاره به همکاری کمیته امداد، بهزیستی و بسیج سازندگی در عملیات احداث و راه اندازی این نیروگاه ها، افزود: بر اساس برنامه ابلاغی، تا پایان امسال، 4مگاوات نیروگاه حمایتی در استان مرکزی احداث خواهد شد.

محمودی تأکید کرد که این اقدامات، علاوه بر کاهش بار شبکه برق، گامی مهم در جهت خودکفایی انرژی و بهبود معیشت خانوارها به شمار می رود.

نیروگاه های خورشیدی به عنوان یکی از مهمترین منابع انرژی تجدیدپذیر، نقش کلیدی در کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی و کاهش آلایندگی محیط زیست ایفا می کنند. بر اساس مطالعه ای که درمجله انرژی پایدار(Sustainable Energy) منتشر شده است، هر کیلووات ساعت برق تولید شده از انرژی خورشیدی، حدود 5/0 تا1کیلوگرم انتشار دی اکسید کربن را نسبت به تولید برق از سوخت های فسیلی کاهش می دهد (Sustainable Energy Journal, 2023) .

علاوه بر این، نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس (مانند نیروگاه های 5کیلوواتی) مزایای اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی دارند. تحقیقی که در مجله بین المللی انرژی تجدید پذیر(International Journal of Renewable Energy) منتشرشده است نشان می دهد که این نیروگاه ها می توانند تا 30درصد از هزینه های برق خانوارها را کاهش دهند و در عین حال، به ایجاد اشتغال محلی و توانمندسازی جوامع روستایی کمک کنند(International Journal of Renewable Energy, 2022)

در ایران نیز، توسعه انرژی های تجدید پذیر به عنوان یکی از اولویت های اصلی در برنامه های توسعه ای کشور مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس گزارش سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق(ساتبا)، تا پایان سال 1403، ظرفیت نصب شده انرژی خورشیدی که در کشور به بیش از 1000 مگاوات رسیده است که نشان دهنده رشد قابل توجهی در این حوزه است(ساتبا، 1403).

با توجه به پتانسیل بالای استان مرکزی در زمینه انرژی خورشیدی و حمایت های دولتی ، انتظار می رود که این استان در آینده نزدیک به یکی از قطب های اصلی تولید انرژی پاک در کشور تبدیل شود.

 

منابع:

Journal Energy Sustainable

Energy Renewable of Journal International

ساتبا(سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق

خبرنگار: طاهره جوکار

انتهای پیام/

 

 

 

https://stnews.ir/short/4PpgQ
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: