علمی، پژوهشی و فناوری

زرندیه و ساوه قطب‌ های تولید پسته در استان مرکزی

استان مرکزی امسال شاهد افزایش ۲۵ درصدی تولید پسته خواهد بود؛ محصولی که از سطح ۱۵ هزار هکتار باغ بارور برداشت می‌شود و با تولید ۱۷ هزار تن، نه تنها نیاز داخلی استان را تأمین می‌کند بلکه به دلیل کیفیت و طعم بی‌نظیر، ۸۰ درصد آن به کشورهای مختلف صادر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ علی صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۱۷ هزار تن پسته از سطح ۱۵ هزار هکتار باغات بارور استان برداشت شود که نشان‌ دهنده افزایش ۲۵ درصدی تولید نسبت به سال گذشته است.

وی با اشاره به شرایط خاص اقلیمی باغات پسته استان اظهار داشت: این باغات عمدتاً در مناطق خشک واقع شده‌اند و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده و درآمد اقتصادی در شرایط کم‌ آبی، نقش مؤثری در اصلاح خاک، تثبیت شن‌ های روان و تعدیل اقلیم مناطق شهری و روستایی ایفا می‌ کنند.

وی افزود: میانگین عملکرد پسته در سال جاری ۱۳۰۰ کیلوگرم پسته خشک در هر هکتار است. شهرستان‌ های زرندیه و ساوه بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده‌اند و ارقام مختلفی نظیر اکبری، کله‌قوچی، احمدآقایی، چروک و فندقی در این مناطق کشت می‌شود.

وی گفت: پسته تولیدی استان مرکزی به دلیل رنگ و طعم منحصر به فرد از ارزش صادراتی بالایی برخوردار است؛ به‌گونه‌ای که حدود ۸۰ درصد محصول به کشورهای همجوار، اروپایی، هند و چین صادر می‌شود و تنها ۲۰ درصد آن در بازار داخلی عرضه خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی همچنین تأکید کرد: بهترین زمان برداشت پسته، زمانی است که حدود ۷۰ درصد میوه‌ها رسیده باشند؛ چرا که این زمان علاوه بر حفظ سلامت درخت و کاهش آفلاتوکسین، موجب افزایش تجمع چربی در میوه شده و وزن و کیفیت محصول را به میزان مطلوبی ارتقا می‌دهد.

خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی

https://stnews.ir/short/4x0Y9
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: