دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

شنبه 27 بهمن 1403

زندگینامه دکتر محمد رضا ستاره

27 بهمن سالروز تولد پروفسور مرحوم ستاره، دانشمند بیجاری دانشگاه کردستان

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :

در ۲۷ بهمن ماه سال ۱۳۵۲ درمحله ریگ سیاه بیجار به دنیا آمد. پدر بزرگوار آبدارچی مدرسه و مادرگرامی خانه دار هستند.
دوران ابتدائی، راهنمائی ودبیرستان را در بیجار گذرانده ودرسال ۱۳۷۰ از دبیرستان آیت اله طالقانی دیپلم ریاضی فیزیک را اخذنمود . همان سال درکنکور دانشگاه شرکت نمود و ازمیان ۱۰۰ انتخابی که داشت فقط ۲ رشته فیزیک و ریاضی را در ۳۸ دانشگاه انتخاب نمود که در همه آنها قبول شد که اولین آنها دانشگاه صنعتی شریف بود که در تیرماه ۱۳۷۴ موفق به اخذ مدرک کارشناسی فیزیک از این دانشگاه شد .

درهمان سال در مقطع کارشناسی ارشد دردانشگاه تبریز پذیرفته شد و در شهریورماه سال ۷۶ دررشته فیزیک ذرات از این دانشگاه فارغ التحصیل گردید .
مهرماه همان سال در دوره دکتری فیزیک ذرات بنیادی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد ودر سال ۱۳۸۰ ازاین دانشگاه نیز فارغ التحصیل گردید استاد راهنمای ایشان در تز دکترایش آقای دکتر رضا منصوری بود که از فیزیک دانان بنام کشورهستند .

سپس بخاطر عشق و علاقه ای که به کردستان داشت به دانشگاه کردستان آمد و تا سال ۱۳۸۳ امریه سربازی در این دانشگاه بود و پس ازپایان دوره سربازی به استخدام این دانشگاه درآمد و بعنوان «استاد تمام» دانشگاه کردستان مشغول به فعالیت شدند.

ازافتخارات ایشان میتوان به موارد زیر اشاره نمود :

۱- نفر اول جشنواره جوان خوارزمی در مقطع دکتری در سال ۱۳۸۰

۲- نفر سوم جشنواره بین المللی خوارزمی در سال ۱۳۸۳ در پژوهشهای بنیادی

۳- کسب رتبه اول پژوهشگران برتر کشور در علوم پایه در سال ۱۳۸۸

۴- نگارش مقاله با بیشترین ارجاع در رشته فیزیک در سال ۱۳۸۷

۵- کسب مدال نقره انیشتین از طرف یونسکو

۶- کسب عنوان دانشمند برتر جهان اسلام در سال ۱۳۸۸

۷- دارای ۲۴۶ مقاله  ISI در رشته فیزیک که بیشترین تعداد در ایران است

۸- عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان 

 

نابغه فیزیک جهان بیش از ۳۰۰ عنوان مقاله در مجلات معتبر بین المللی تالیف کرده است. او ده ها دانشجو را نیز در مقاطع تحصیلات تکمیلی تربیت کرده است.


 فدراسیون سرآمدان علمی ایران تحت حمایت و مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعداد ۱۰۰ نفر از محققان کشور را در سال ۱۴۰۰ به عنوان سرآمدان علمی انتخاب کرد که پروفسور «محمدرضا ستاره» نیز در این فهرست قرار گرفته است.

پروفسور محمدرضا ستاره دارای مدرک دکترای تخصصی فیزیک نظری و عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه کردستان است و سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نیز در فهرست سرآمدان علمی کشور قرار گرفت.

دکتر ستاره شاخص هرش ۵۲ دارد و مقالات وی بیش از ۱۱۰۰۰ ارجاع دریافت کرده‌اند. او از این نظر ، در بین فیزیک‌‌دانان ایرانی جایگاه رفیعی دارد.

از جمله افتخارات استاد ستاره این است که طبق ارزیابی دانشگاه استنفورد، به عنوان ۲ درصد دانشمند برتر جهان، دانشمند برتر جهان اسلام، پژوهشگر برتر کشوری و عضو فدراسیون سرآمدان علمی ایران انتخاب شده است.

پروفسور فیزیک کردستانی به عنوان برترین پژوهشگر ایرانی تبدیل دانش به فناوری و پیشرفت در مقوله تجاری سازی علم را باعث افزایش توان پاسخگویی به نیازهای ملت و افتخارآفرینی کشور در عرصه‌های گوناگون علمی کرده است.

تحصیلات دکتر محمدرضا ستاره
دکترای تخصصی فیزیک ذرات بنیادی نظری ( عنوان رساله: اثر کازیمیر در کیهان شناسی)

سوابق اجرایی
مدیر گروه فیزیک و عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه کردستان. این دانشمند برجسته کُرد ۱۴۲ مقاله چاپ شده ، ۲ مقاله ارائه شده و و ده ها مقاله و پایان نامه در کارنامه کاری ارزشمند خود به ثبت رسانده بود.

وی در اول خردادماه سال ۱۴۰۱ در مسیر بیجار به دیواندره دچار سانحه تصادف شد و پس از تحمل بیش از یک ماه درد ناشی از تصادف و چند عمل جراحی، سرانجام در روز ۱۱ تیرماه در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران دار فانی را وداع گفت.

https://stnews.ir/short/4xox1
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: