علمی، پژوهشی و فناوری

سحابی خرچنگ از نور مرئی تا پرتو ایکس

تصویر برگزیده امروز ناسا، ترکیبی از نور مرئی از تلسکوپ فضایی هابل به رنگ‌های قرمز و آبی و همینطور نور پرتو ایکس از رصدخانه اشعه ایکس چاندرا به رنگ سفید است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : سحابی خرچنگ قدرت خودش را از کجا می‌آورد؟ پاسخ: از طریق یک ستاره نوترونی مغناطیسی به اندازه یک شهر که با سرعتی معادل ۳۰ دوران در ثانیه می‌چرخد. این ستاره که به نام پالسار خرچنگ شناخته می‌شود، نقطه روشنی در مرکز چرخش گازی سحابی است. سحابی خرچنگ، که حدود ۱۰ سال نوری قطر دارد، تصویری شگفت‌انگیز ارائه می‌دهد که شامل یک قرص مرکزی چرخان و رشته‌های پیچیده‌ای از گاز درخشان و در حال گسترش است.
 
تصویر برگزیده امروز ناسا، ترکیبی از نور مرئی از تلسکوپ فضایی هابل به رنگ‌های قرمز و آبی و همینطور نور پرتو ایکس از رصدخانه اشعه ایکس چاندرا به رنگ سفید است. همچنین، تابش پراکنده پرتو ایکس که توسط کاوشگر تصویربرداری قطبش پرتو ایکس (IXPE) شناسایی شده است نیز به رنگ بنفش کمرنگ به تصویر اضافه شده است.

پالسار مرکزی با کاهش اندک سرعت چرخش خود، سحابی خرچنگ را تغذیه کرده و باعث گسترش آن می‌شود و جریانی از الکترون‌های پرانرژی را به بیرون می‌فرستد. تصویر برگزیده امروز ناسا به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد راه‌اندازی رصدخانه پرتو ایکس چاندرا است که یکی از پروژه‌های اصلی ناسا به شمار می‌رود. این سحابی نه تنها زیبایی خیره‌کننده‌ای دارد بلکه نمایانگر فرآیندهای پیچیده کیهانی و قدرت‌های عظیم طبیعت نیز می‌باشد.

سحابی خرچنگ از نور مرئی تا پرتو ایکس
https://stnews.ir/short/N32O7
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: