همایش‌ها و جشنواره‌ها ,علمی، پژوهشی و فناوری

ضرورت بهره گیری از منابع تجدیدپذیر برای کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی

رئیس سابق سازمان محیط زیست کشور گفت: ما باید با بهره گیری از منابع تجدیدپذیر موجب کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی و کاهش آلودگی ها را فراهم کنیم و کاهش پسماندها را در دستور کار قرار دهیم.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : محمد جواد محمدی زاده رئیس سابق سازمان محیط زیست کشور در اولین کنفرانس ملی آینده و پایداری محیط زیست اظهار کرد: برگزاری این کنفرانس بسیار اساسی و با نگاه به آینده با استراتژی پایداری محیط زیست است که موجب انتقال تجربه، ایجاد نوآوری به عنوان دستاوردی در این حوزه و طرح افکار جدید می شود.

وی با بیان اینکه این کنفرانس به عنوان سکویی برای پیشرفت و پیشبرد اهداف محیط زیست برگزار می شود، گفت: مهمترین مسئله ای که ما در حوزه محیط زیست با آن روبرو هستیم تغییرات آب و هوا و تغییرات اقلیم است که به عنوان یک ابر روند در همه حوزه ها اثرات گسترده و وسیعی می گذارد. 

محمدی زاده در ادامه افزود: سال 2023 به عنوان گرمترین سال در تاریخ ثبت شد و این روند در نیمه اول سال 2024 ادامه داشت و انتشار گازهای گلخانه ای به عنوان بلایای جهانی از سال 2021 تا 2022 1.2 درصد افزایش یافته است.

رئیس سابق سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه گرم شدن زمین تا سال 2025 باعث خسارت 12.5 تریلیون اقتصادی در جهان شده است، تصریح کرد: بر اساس گزارش مجله نیچر از سال 2000 حدود 4 میلیون نفر به خاطر رویدادهای شدید اقلیمی جان خود را از دست داده اند.

وی با بیان اینکه موضوع تغییرات آب و هوا امنیت جوامع را تهدید می کند، گفت: گرم شدن زمین و خشکسالی منجر به فرسایش خاک، کاهش عملکرد محصولات کشاورزی و کم آبی می شود و با کاهش تولید غذا گرسنگی افزایش می یابد و که امروزه 783 میلیون نفر در دنیا با گرسنگی مزمن مواجه هستند.

محمدی زاده با اشاره به نقش مهاجرت افزود: هر سال به دلیل تغییرات اقلیم 20 میلیون نفر به کشورهای در حال توسعه مهاجرت می کنند و تضادها و تعاملات فرهنگی، اجتماعی باعث درگیری ها و مشکلات فراوانی می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: فقر و نابرابری و خشونت از جمله عواملی است که به خاطر تغییرات آب و هوا ایجاد می شود و تغییرات اقلیمی ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای منجر به افزایش دما، ذوب شدن یخ های قطبی، تغییر الگوهای بارش می شود و همچنین تاثیر جدی در اکوسیستم ها و جوامع بشری می گذارد. 

رئیس سابق سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه برای کاهش این اثرات باید برنامه داشته باشیم، گفت: ما باید با بهره گیری از منابع تجدیدپذیر موجب کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی و کاهش آلودگی ها را فراهم کنیم و کاهش پسماندها را در دستور کار قرار دهیم.

محمدی زاده ادامه داد: استفاده از روش های کشاورزی پایدار موجب حفظ خاک، تقویت آب، تنوع زیستی و افزایش غذا و سلامت انسان را تضمین می کند.

وی با اشاره به افزایش سطح آگاهی و آموزش های عمومی افزود: سازمان های مردم نهاد، رسانه ها، محققین و دانشجویان می توانند در افزایش این آگاهی کمک کنند.

رئیس سابق سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه نمی شود آینده را بدون فناوری برای بهبود و پایداری محیط زیست اقدام کرد، گفت: اگر ما بخواهیم با چالش های پیش رو مقابله کنیم حتما باید از فناوری های جدید در حوزه انرژی، ذخیره سازی انرژی های نوین، هوش مصنوعی، تصفیه آب با نانو ذرات استفاده کنیم.

محمدی زاده با بیان اینکه تقویت محیط زیست یک ضرورت است خاطر نشان کرد: ما باید در حوزه محیط زیست قیمت گذاری داشته باشیم و مولفه های اصلی حیات را ارزش گذاری کنیم و صندوقی را برای جرایم ناشی از تخلفات را قرار دهیم تا همه مدافع محیط زیست شوند.

وی در پایان تصریح کرد: محیط زیست فرابخشی است و جغرافیا نمی شناسد و تمام مولفه ها باید در این حوزه به صورت یکپارچه دیده شود.

https://stnews.ir/short/eqvba
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: