علمی، پژوهشی و فناوری

طراحی سامانه جذب آمونیاک کود مرغ

«طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه جذب آمونیاک متصاعد شده از کود مرغ طی فرآیند خشک شدن» رساله دکتری مهدی خدادادی است که آن را با راهنمایی‌ امین الله معصومی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مهدی خدادادی با مدرک دکتری تخصصی مهندسی مکانیک بیوسیستم از دانشگاه صنعتی اصفهان درباره این طرح توضیح داد: با توجه به رشد سریع صنعت پرورش طیور و به طبع آن تولید حجم زیادی از کود و ضایعات در دهه‌های گذشته، مشکلات ذخیره و دفع کود مرغ باعث آلودگی هوا، آب و خاک ناشی از آن شده است. بنابراین نیاز برای پیدا کردن روش‌های کاربردی و تکنولوژی‌های مؤثر و قابل اجرا از نظر اقتصادی و سازگار با محیط زیست برای استفاده از چنین حجم زیادی از کود و ضایعات مرغ افزایش یافته است.

وی افزود: از این رو دستیابی به روشی که باعث جذب آمونیاک کود مرغی شود که عامل اصلی بوی نامطبوع آن است، گذشته از اینکه در کاهش آلودگی محیط زیست تأثیرگذار است، امری مهم است. به‌علاوه استفاده از آمونیاک جذب شده به‌عنوان کود کشاورزی نیز دارای اهمیت است.

این پژوهشگر با اشاره به اهداف این تحقیق، گفت: بررسی میزان انتشار آمونیاک و تغییرات آن طی فرآیند خشک شدن کود مرغ و مدلسازی آن به روش سطح پاسخ و طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه آزمایشگاهی جذب آمونیاک متصاعد شده از کود مرغ طی فرآیند خشک شدن با استفاده از محلول شوینده با اسیدیته ضعیف در یک شوینده اسپری‌کننده از جمله اهداف انجام این طرح است.  

وی اضافه کرد: نتایج این طرح نشان داد که بازده سامانه طراحی شده در جذب آمونیاک ۶۶/۴ درصد و مقدار غلظت آمونیوم در محلول جاذب ۲/۵۷ گرم در لیتر است. همچنین آهن و کلسیم نیز به ترتیب با میانگین ۱۰۷ و ۷۷/۵ میلی‌گرم در لیتر فراوان‌ترین عناصر موجود در محلول جاذب هستند.

به نقل از بنیاد ملی علم ایران، خدادادی در پایان خاطر نشان کرد: بر این اساس، تصفیه هوا در واحدهای پرورش طیور و فرآوری کود و همچنین معرفی یک دستگاه فرآوری کود مرغ به کشاورزان و پرورش‌دهندگان دام و طیور جهت بالابردن ارزش‌افزوده کود مرغ و کمک به اقتصاد صنعت پرورش طیور و پرورش دام و حفاظت ازمحیط زیست اهمیت زیادی دارد.

https://stnews.ir/short/4a9Xq
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: