مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
آمارها حاکی از یک جهش آموزشی در استان مرکزی است! با میانگین سرانه فضای آموزشی بالاتر از استاندارد جهانی، این استان حالا به دنبال توزیع عادلانهتر امکانات است. ساخت صدها کلاس درس جدید و ارائه برنامههای ویژه کنکور برای مناطق محروم، بخشی از این برنامههای تحولآفرین است.
به گزارش خبرگزاری علم وفناوری از استان مرکزی؛ نشست خبری ویژه نهضت توسعه عدالت آموزشی و پرورشی استان مرکزی با حضور مدیران ارشد آموزش و پرورش و نوسازی مدارس این استان برگزار شد. در این نشست، اهداف، دستاوردها و برنامههای آتی این نهضت ملی با محوریت عدالت آموزشی و توسعه فضاهای آموزشی مورد بررسی قرار گرفت.
هدفگذاری ساخت ۱۳۷ مدرسه جدید در استان مرکزی
جواد لنجابی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی، با اشاره به اهداف بلندپروازانه این نهضت، اعلام کرد: ساخت ۱۳۷ مدرسه با ۸۴۷ کلاس درس تا پایان سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد که بیش از ۵۰ درصد این پروژهها تا مهرماه سال جاری محقق خواهد شد.
وی تأکید کرد این نهضت یک برنامه سهساله است که بهصورت پویا توسعه مییابد و پروژههای جدیدی در قالب هفت نظام مسئله به آن افزوده خواهد شد.
حذف مدارس کانکسی و کاهش تراکم دانشآموزی
لنجابی با اشاره به بهبود وضعیت فضاهای آموزشی در استان مرکزی گفت: در حال حاضر هیچ مدرسه کانکسی در استان وجود ندارد و تراکم بالای ۳۵ دانشآموز در کلاسهای مناطق مساکن مهر و نهضت ملی مسکن نیز رفع شده است.
وی از آغاز ساخت یک مجتمع آموزشی ۳۶ کلاسه در قالب نهضت ملی مسکن خبر داد و افزود: دو اولویت اصلی استان، نوسازی سرویسهای بهداشتی مدارس و نصب پنلهای خورشیدی در مدارس است.
عدالت آموزشی؛ از فضای فیزیکی تا دسترسی به منابع کنکور
پیرحسینلو، مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی، با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای عدالت آموزشی گفت: برای دانشآموزان مناطق محروم، برنامههای جمعبندی کنکور از طریق تلویزیون و شبکه شاد پخش شد تا دسترسی به منابع آموزشی برای همه فراهم شود.
وی افزود: حدود ۸ ساعت محتوای آموزشی برای هر درس تهیه شد که ۲ ساعت آن از رسانه استانی شبکه آفتاب و ۶ ساعت باقیمانده در فضای شاد منتشر شد. این طرح نهتنها در استان مرکزی، بلکه در استانهای همجوار نیز مورد استقبال قرار گرفت.
استاندار مرکزی؛ حامی صددرصدی آموزش و پرورش
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی با تقدیر از حمایتهای بیوقفه استاندار مرکزی گفت: استاندار مرکزی در تمام برنامههای آموزشی پیشقدم بوده و هیچ موضوعی در حوزه آموزش نبوده که بدون حمایت ایشان پیش رفته باشد.
عدالت فضای آموزشی؛ چالشها و اقدامات
پیرحسینلو با اشاره به نامتوازن بودن توزیع فضای آموزشی در استان مرکزی گفت: درحالی که میانگین سرانه فضای آموزشی در استان مرکزی ۶.۱ مترمربع است (بالاتر از میانگین جهانی ۵.۴۵ مترمربع)، اما این آمار در برخی شهرستانها مانند ساوه به زیر ۳ مترمربع میرسد.
وی تأکید کرد: هدف نهایی، رساندن سرانه فضای آموزشی و ورزشی تمام دانشآموزان به استاندارد جهانی ۸ مترمربع است.
سخنان نماینده وزارت آموزش و پرورش: نهضت مدرسهسازی، یک دغدغه ملی
دکتر عامریان، نماینده معین وزارت آموزش و پرورش در این نشست، با اشاره به جایگاه ویژه این نهضت در سطح ملی گفت: رئیسجمهور شخصاً پیگیر این طرح است و تاکنون ۳۳ نشست تخصصی با مسئولان آموزشی و ۷۲ جلسه با دفتر ریاستجمهوری برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد: این نهضت تنها به ساخت مدارس محدود نمیشود، بلکه تحولی در باور عمومی نسبت به عدالت آموزشی ایجاد میکند.
نقش مردم و صنایع در پیشبرد نهضت
لنجابی در پایان با تأکید بر مشارکت مردمی و صنایع گفت: صنایع استان باید در ساخت مدارس پیشقدم شوند .
وی از مردم و خیرین مدرسهساز خواست تا با همکاری بیشتر، آیندهای روشن برای دانشآموزان استان مرکزی بسازند.
خبرنگار: طاهره جوکار
پایان گزارش/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53