علمی، پژوهشی و فناوری

فناوری ماهواره‌ای که جنگنده مخفی‌کار آمریکا را شکار می‌کند

درحالی‌که آمریکا سروصدای زیادی در مورد پنهان‌کار بودن جنگنده اف – ۳۵ به راه انداخته، چین با استفاده از فناوری ماهواره‌ای پیشرفته خود این جت‌ها را لحظه‌به‌لحظه تعقیب می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : شرکت لاکهیدمارتین سازنده جت‌های جنگنده اف – ۳۵ بارها مدعی شده این جنگنده‌ها با استفاده از حسگرهای پیشرفته و به علت رنگ‌آمیزی خاص، نحوه ذخیره سوخت و رنگ منحصربه‌فرد خنثی‌کننده سیگنال‌های مختلف قابل ردگیری نیستند.

اما چین با ارتقای سیستم ماهواره ای بیدو، ردگیری آنی این جنگنده‌ها را در سراسر کره زمین ممکن کرده و غیرقابل‌شناسایی بودن آنها را رد کرده است. شناسایی این جنگنده‌ها در وهله اول با استفاده از ستون‌های خروجی اگزوز در دم هواپیما انجام می‌شود. 

چین می‌گوید این هواپیماها به‌هیچ‌وجه رادارگریز نیستند و حتی در صورت جنگ الکترونیک نیز توسط سیستم ماهواره‌ای این کشور قابل‌شناسایی هستند. 

چین قبلا در بهمن‌ماه سال گذشته اعلام کرده بود نوعی سفینه فضایی بدون سرنشین را در 20 کیلومتری زمین معلق کرده و با استفاده از آشکارسازهای تولیدشده با استفاده از جیوه، کادمیم و تلورید توانسته یک هواپیمای اف – ۳۵ را از فاصله بیش از 1780 کیلومتری رصد کند. 

سیستم ماهواره ای بیدو، یک سیستم ماهواره‌ای پیشرفته چینی است که به شبکه‌ای متشکل از 45 ماهواره در مدار بالا و مدار متوسط زمین افزوده می‌شود. با افزوده‌شدن تعدادی ماهواره در مدار پایین زمین به این مجموعه تا یک دهه دیگر یک شبکه کامل و پیشرفته توسط چین برای شناسایی اهداف نظامی مختلف شکل خواهد گرفت.

پوشش این شبکه ماهواره‌ای تا یک دهه قبل محدود به منطقه آسیا و اقیانوسیه بود، اما اکنون این شبکه به حدی توسعه‌یافته که کل زمین را پوشش می‌دهد و دقت آن نیز در آینده بیشتر خواهد شد.

مهم‌ترین نقطه‌ضعف جنگنده اف – 35 گرمای بسیار زیادی است که اگزوز آن در فضا منتشر می‌کند و این گرما به حدود 3000 درجه سانتیگراد می‌رسد. اگر چه لاکهیدمارتین کاملاً از اهمیت تلاش برای به‌حداقل‌رساندن این ضعف کلیدی در طراحی چنین هواپیمایی آگاه است، ولی موفقیت چندانی در این زمینه کسب نکرده است. 

چین خود یک جنگنده رادارگریز به نام جی – 20 تولید کرده و صادرات آن را برای رفع مشکلات و کاستی‌های احتمالی فعلاً متوقف کرده است. 

https://stnews.ir/short/VpMoJ
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: