علمی، پژوهشی و فناوری

هوش مصنوعی،

متا برای پیش‌برد پروژه‌های هوش مصنوعی‌اش روی انرژی هسته‌ای دست می‌گذارد

متا برای تأمین انرژی موردنیاز پروژه‌های هوش مصنوعی‌اش، به انرژی هسته‌ای روی می‌آورد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :  شرکت متا به جمع شرکت‌هایی پیوسته است که به‌دنبال تأمین انرژی موردنیاز دیتاسنترهای خود ازطریق نیروگاه‌های هسته‌ای هستند. این شرکت در اقدامی جدید، از توسعه‌دهندگان نیروگاه‌های هسته‌ای دعوت کرده است تا با همکاری آن‌ها ظرفیت تولید برق هسته‌ای در ایالات متحده را تا سال ۲۰۳۰ به ۱ تا ۴ گیگاوات افزایش دهند.

این تصمیم در حالی اتخاذ می‌شود که متا پیش‌ازاین نیز تلاش کرده بود با ساخت نیروگاه هسته‌ای در مجاورت دیتاسنتر خود، بخشی از انرژی موردنیاز خود برای پروژه‌های هوش مصنوعی‌اش را تأمین کند. بااین‌حال، این طرح به‌دلیل وجود گونه‌ای نادر از زنبور در آن منطقه، با مخالفت نهادهای نظارتی مواجه شد.

استفاده از انرژی هسته‌ای در صنعت فناوری روبه‌افزایش است؛ به‌طوری‌که شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت و گوگل نیز سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی در این حوزه انجام داده‌اند. آن‌ها بر این باورند که انرژی هسته‌ای می‌تواند به‌عنوان منبع انرژی پایدار و مطمئن نیازهای انرژی روبه‌رشد دیتاسنترهای خود را تأمین کند.

متا در بیانیه‌‌ی جدیدش اعلام کرد که این شرکت همه‌جوره آماده است تا در مراحل اولیه توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای سرمایه‌گذاری کند و پس‌از راه‌اندازی آن‌ها، برق تولیدی را بخرد. این شرکت تأکید کرد که مکان نیروگاه‌های جدید لزوماً به مجاورت با دیتاسنتر آن‌ها نیازی ندارد و تنها دسترسی به شبکه برق کفایت می‌کند.

جدیدترین رویکرد متا برای تأمین انرژی موردنیاز خود از‌طریق انرژی هسته‌ای، می‌تواند به این شرکت کمک کند تا از موانع نظارتی موجود برای توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای در مجاورت دیتاسنترهای خود عبور کند. پیش‌از این، شرکت آمازون نیز با مخالفت کمیسیون تنظیم مقررات انرژی فدرال آمریکا در توسعه پروژه‌ای مشابه مواجه شده بود.

 گوگل برای تأمین انرژی دیتاسنترهای هوش مصنوعی‌اش با یک استارتاپ هسته‌ای قرارداد بست
 هم‌زمان‌ با افزایش تقاضا برای هوش مصنوعی، تایوان به انرژی هسته‌ای چراغ سبز نشان داد

معمولاً نیروگاه‌های هسته‌ای سنتی فقط می‌توانند حداکثر  ۱ گیگاوات برق تولید کنند؛ اما فناوری جدیدی به نام رآکتورهای هسته‌ای کوچک مدولار (SMR) می‌تواند هزینه‌های ساخت و راه‌اندازی نیروگاه‌های هسته‌ای را کاهش و میزان تولید برق را تا ۴ برابر افزایش دهد. شرکت‌های متعددی درحال‌ توسعه این فناوری هستند و انتظار می‌رود که در آینده نزدیک شاهد تجاری‌سازی آن‌ها باشیم.

با توجه‌ به افزایش تقاضا برای انرژی و نگرانی‌ها درباره تغییرات آب‌وهوایی، انرژی هسته‌ای به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی برای تأمین انرژی پاک و پایدار مطرح می‌شود. اگرچه این فناوری با مشکلاتی مانند مدیریت پسماندهای هسته‌ای و ایمنی روبه‌رو است، سرمایه‌گذاری‌های اخیر شرکت‌های بزرگ فناوری، به‌ویژه شرکت‌هایی که درحال توسعه انواع مختلف هوش مصنوعی هستند، نشان می‌دهد که آینده انرژی هسته‌ای بسیار روشن خواهد بود.

https://stnews.ir/short/4aXyy
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: