پزشکی و سلامت ,پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری ,علمی، پژوهشی و فناوری

پایگاه خبری علم و فناوری گزارش می‌دهد :روایتی از پافشاری ِ مخترعان دیار قومس برای توسعه فناوری پلاسما در زادگاهشان

محصول تسکین بخش زخم دیابت در انتظار صدور کد تجهیزات پزشکی

پلاسما جت آرگون، محصول تسکین بخش و اختراع جوانان محقق دیار قومس است که به منظور التیام بخشیدنِ زخم بیماران دیابتی طراحی و در انتظار صدور کد تجهیزات پزشکی است. روایت پافشاری و تلاش‌های مستمر سازندگان این محصول که در صدد توسعه فناوری پلاسما در زادگاهشان سمنان هستند و مزیت درمان زخم دیابت با این فناوری را بعد از مطالعه مقدمه کوتاهی از نگارنده می‌خوانیم...

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :در گسلِ تیک و تاک عقربه‌های ساعت که نیمه شب را نشان می‌دهد، باز هم یک روایت دیگر وچگونگی پردازش به آن، تاپِ ذهنم و انقضای شب بیداری ام می‌شود. 

در ذهن هزار پاره ام با قوس هر واژه‌ای برای شروعِ روایت، سراغ لپ تاپ زهوار در رفته و سر رسید نیمه بازم میروم؛ که از خط خطی شدن‌های ممتد، فقط تاریخ 25 مِی بالای صفحه اش خوانا است. 

تلاشم این است در نیمه شب سی ام آبانماهِ 1403، تراوشات ذهنم را رویِ تایِ کاغذِ سفید بنشانم؛ اما در کشاکش جولان واژه ها، این گزاره بی ذوق و هنر پنداریِ خویشتنم است که مجابم می‌کند چند باری بی هدف، رویِ دکمه اسپیس کیبورد بزنم و از صفحه word و تایپِ بسم الله الرحمن الرحیم فراتر نروم و نگاهم را به پنجره باز تکنیک خلق پرسونا بدوزم.

با خودم می‌گویم: مرا چه به زیر و رو کردنِ دردهای مردم و تیتر کردن ناملایمات؟!فلان مخترع و صاحب ایده و قهرمان گمنام این شهر را بشناسانم که چه شود؟! 

اما از آنجایی که خبرنگاری یعنی چرخاندن قلم به شرط انصاف و عدالت، خودم را مجاب به نشستن میزِ موسوم به کارِ خبرنگاری ام می‌کنم و روایتگر حقایقی می‌شوم که کاراکترهای اصلی اش، اینبار، مخترعان جوانی هستند که مُرادشان از زیر و زبر کردن ایده هاشان ، تقلیلِ آلام مردم است. 

مخترعانی که می‌خواهند یک فناوری را در شهرشان توسعه دهند و راه التیام و علاج زخم دیابت را کوتاه کنند. 

آنها تمرکزشان را می‌گذارند روی گازِ بدقلقِ آرگون که هزینه درمان را برای بیمار کم می‌کند و آستانه درد بیمار را حین تعویض پانسمان افزایش می‌دهد. 

جالب آنکه گازِ ارگون را با همه ناسازگاری، رام می‌کنند حتی راهی میابند تا مشکل طول چند میلیمتری شعله پلاسما آرگون، حل شود اما گویا این بروکراسی های اداری، و خاصه پروسه مطول صدور مجوز تجهیزات پزشکی خلق شدند تا گاهی عمیق تر از زخم دیابت در بزنگاهِ تعالی و ترقیِ جوانان، شعله بکشد و شوق کاویدن و ترقی را از آنان بستاند! 

با حسینِ سلمانیان نژاد مدیرعامل هسته فناور همکلام ميشوم فارغ‌التحصیل فناوری پلاسما از دانشگاه شهیدبهشتی و دانشجو مقطع دکتری لیزر دانشگاه سمنان است. 

افتخاراتش زیاد است؛ برای بازخوانیِ توفیقات او و برادرش باید نفس تازه کنی؛حسین در هر دو مقطع کارشناسی و ارشد با معدل ۱۹.۶۲ و ۱۸.۲۸ نفر دوم و اول ورودی آن سالها بود و با برادرش ثبت اختراع و چندین مقاله مشترک دارد‌،دانشجوی المپیاد کشوری سال ۹۹ بودند که به علت کرونا برگزار نشد. مولف کتاب آموزش کاربردی انتگرال هستند و ... 

تیم خبره شان چهار ضلع کامل هستند و متشکل از او و برادرش حسن سلمانیان نژاد، دکتر احمد ساسانی فارغ‌التحصیل ارشد مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی و دکتری دانشگاه سمنان ومهندس احمد امامی کارمند دانشگاه سمنان. 

این تیم محقق، می‌خواهند زخم های دیابت را با فناوری های نوین و بر پایه فناوریِ پلاسما آرگون التیام ببخشند و این دانش در زادگاهشان ایجاد و  بسط داده شود و از انحصار پایتخت نشینان خارج شود. 

 از اینکه همشهری ها یشان علاوه بر رنج بیماری باید متحمل هزینه گزاف برای آمد و شد به تهران شوند، متاثر هستند و بر این باورند اگر محصول شان موفق به اخذ مجوزات لازم شود و به مرحله تولید انبوه برسد در هزینه درمان، روند بهبود زخم و کاهش درد بیماران دیابتی اثرگذار است. 

حسین سلمانیان نژاد در اثنای گفتگوی مان به جرقه این ایده که چگونه از ابتدا در ذهن شان سوسو زد اشاره می‌کند و فعالیت شان را اینگونه توصیف می‌کند : فعالیت ما در حوزه تولید دستگاه‌های پلاسما پزشکی است و تمرکزمان روی دستگاه پلاسما آرگون است که کاربرد اصلی آن در درمان زخم‌های دیابتی، سرطانی، زخم بستر و انواع زخم‌های حاد و مزمن است.

او در تشریح کارایی دستگاه پلاسما آرگون ، می‌گوید: هزینه بالای پانسمان‌های نوین و در دسترس نبودن آن‌ها به دلیل تحریم‌ها، باعث شده که بسیاری از بیماران دیابتی دچار قطع عضو شوند و از طرفی پروسه درمان زخم های دیابتی طاقت فرسا و دشوار شود و دستگاه‌های مشابه با گاز هلیوم کار می‌کنند که هزینه بالایی دارد، در حالی که آرگون به عنوان یک گاز ارزان‌تر، می‌تواند هزینه درمان را به شدت کاهش دهد. 

این مخترع جوان با اشاره به دشواری ها و چالش های متعدد برای تولید پلاسما آرگون می‌گوید: طول شعله پلاسما یکی از مشکلات اصلی در استفاده از آرگون بود که به همراه تیم مان با طراحی خاص پروب دستگاه، این مشکل را حل کرده و طول شعله را به بیش از ۲ سانتیمتر رسانده‌ایم. 

این محقق جوان در خصوص تاثیر دستگاه پلاسما آرگون بر درمان بیماران دیابتی، می‌گوید : اگر دستگاه پلاسما آرگون با موفقیت به نتیجه برسد و مجوزهای لازم اخذ شود، می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر کاهش هزینه درمان، روند بهبود زخم و کاهش درد بیماران دیابتی داشته باشد.

وی به کاهش هزینه درمان با پلاسما آرگون اشاره می‌کند و می‌گوید : با استفاده از گاز آرگون که هزینه کمتری نسبت به گازهای دیگر مانند هلیوم دارد، هزینه‌های درمان به شدت کاهش می‌یابد و این امر به ویژه برای بیماران دیابتی که ممکن است به دلیل مشکلات مالی نتوانند درمان‌های گران‌قیمت را تأمین کنند، بسیار مهم است.

سلمانیان نژاد همچنین به افزایش سرعت درمان در روش پلاسما آرگون اشاره می‌کند و می‌گوید :در حالی که تعویض پانسمان‌ها معمولاً هفته‌ای یک بار و با درد زیاد برای بیمار انجام می‌شود،پلاسماتراپی می‌تواند هر روز در میان انجام شود. این روش نه تنها به تسریع روند بهبود زخم کمک می‌کند، بلکه اثر باکتری‌کشی آنی دارد که می‌تواند عفونت‌ها را کاهش دهد.

مدیرعامل این هسته فناور در بخشی از توضیحاتش به توسعه مراکز تخصصی پلاسما در کشورهای اروپایی و طاقت فرسا بودن پروسه صدور مجوز تجهیزات پزشکی در کشورمان اشاره می‌کند و می‌گوید: مراکز تخصصی پلاسما در اروپا به صورت جدی در حال ترقی و فعالیت است و این علم در دنیا در حال توسعه است اما صدور مجوز تجهیزات پزشکی در ایران ۳ ساله زمان می‌برد و این فرایندمایوس کننده است. 

او در پاسخ به این سوال که چه چیزی شما را به سمت این اختراع سوق داد، می‌گوید؟ در زمان تحصیل مان و در ایامی که در کلینیک فعالیت داشتیم یک دستگاه در اختیار ما بود که ساخت آلمان بود و زمانی که این دستگاه دچار کوچک ترین مشکلی می شد حداقل ۲ ماه بدون دستگاه می‌شدیم و منجر به توقف فرایند بیمارگیری می‌شد‌؛علاوه بر آن بعد از اتمام تحصیل می بایست برای انجام کار یک دستگاه خریداری میکردیم و هزینه تامین آن، وجود نداشت و دانشگاه اگر چه این محصول را خریداری کرد اما اجازه خروج دستگاه از تهران وجود نداشت از این رو تصمیم به ساخت این دستگاه، گرفتیم. 

این مخترع یادآور می‌شود: مهمترین هدف ما این بود که این کار در شهرمان سمنان استارت بخورد چرا که تهران و شهرهای بزرگ با علم پلاسمای پزشکی آشنا هستند و در البرز و کرج دو مرکز پلاسمای پزشکی تاسیس شده است. 

او با بیان اینکه در شهر ما باید این دانش توسعه یابد، می‌گوید: به امید گسترش این دانش در شهرمان، کار را در یک کارگاه شروع کردیم و بعد از تقریبا یک سال و نیم موفق به تولید نخستین دستگاه شدیم. 

این مخترع سمنانی با بیان اینکه دغدغه اصلی ما کمک به بیماران دیابتی است، یادآور می‌شود :در استان سمنان، مانند بسیاری از مناطق دیگر کشور، بیماران دیابتی با مشکلات مشابهی مواجه هستند. کمبود امکانات درمانی و عدم دسترسی به تجهیزات پزشکی پیشرفته، روند درمان را برای این بیماران دشوارتر می‌کند از این رو تولید دستگاه پلاسما آرگون می‌تواند به عنوان یک راهکار مؤثر در بهبود وضعیت بیماران دیابتی در ایران و سمنان عمل کند و به کاهش عوارض ناشی از این بیماری کمک نماید و انتظار ما این است به فناوری ما جوانان دغدغه مند بها داده ‌شود و مرحله اخذ مجوز تجهیزات پزشکی تسریع شود چرا که این اقدام نه تنها به بهبود روند درمان بیماران دیابتی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به افزایش کیفیت زندگی بیماران نیز منجر شود.

سلمانیان نژاد با اشاره به پیگیری های صورت گرفته برای کوتاه کردن پروسه صدور مجوز تجهیزات پزشکی می‌گوید : تا کنون تلاش های ما در این بخش نتیجه ای نداشت.

او می‌گوید : در جریان سفر استانی رئیس جمهور شهید به سمنان ، در یک نشست که دو تن از همراهان ریاست جمهور حضور داشتند و نشستی به میزبانی بنیاد نخبگان استان سمنان برگزار شده بود ، مشکلاتمان را مطرح کردیم و قول مساعدت دادند  و با توجه به رویکرد دولت فعلی در حمایت از دانش بنیان ها، ما همچنان چشم انتظاریم.

او از حمایت ها و رایزنی های داوود مداح رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، قدردانی می‌کند و یادآور می‌شود : رایزنی ها و حمایت های ارزشمند رئیس پارک علم و فناوری ، انگیزه ما را برای ممارست و توسعه این فناوری در شهرمان دوچندان کرده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری ‌؛ با توجه به اینکه سیر صعودی دیابت و عوارض ناشی از آن که یکی از علل مرگ و میر در کشور ماست، این فناوری می‌تواند به عنوان یک راهکار مؤثر در درمان زخم‌ها و کاهش عوارض ناشی از دیابت مطرح شود. 

امید است سنگ بروکراسی اداری از روی زخم درمان دیابت برداشته شود و دستگاه پلاسما آرگون با موفقیت به نتیجه برسد تا به عنوان یک راهکار نوآورانه، التیام بخش رنج بیماران، دیابتی باشد./انتهای پیام

خبرنگار : محدثه عباسی 

https://stnews.ir/short/V1wAw
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: