مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوانات در این خصوص گفت: دیابت یک بیماری مزمن متابولیک است که با افزایش سطح گلوکز خون (یا قند خون) مشخص می شود. این بیماری می تواند در طول زمان منجر به آسیب جدی به قلب، رگ های خونی، چشم ها، کلیه ها و اعصاب می شود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، فاطمه عطار زاده کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوانات در این خصوص خاطرنشان کرد: حدود 830 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند که اکثریت آنها در کشورهای کم درآمد و متوسط زندگی می کنند.
وی در همین راستا ادامه داد: همچنین در سه دهه گذشته شیوع دیابت نوع 2 در در سراسر جهان به طور چشمگیری افزایش یافته است.
این مقام مسئول گقت: رعایت رژیم غذایی اصولی برای بهبود شرایط بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است، در ادامه با تعدادی از میان وعده های سالم و مناسب برای مبتلایان به دیابت آشنا می شویم.
فاطمه عطار زاده کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بوانات در خصوص این میان وعده ها گفت: ماست یونانی، مصرف این ماست با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو مرتبط است. این امر تا حد زیادی به دلیل پروبیوتیک های موجود در آن است که توانایی بدن را برای متابولیسم مواد غذایی حاوی قند را بهبود می بخشد.
او در همین راستا خاطرنشان کرد: همچنین ماست یونانی به دلیل فرآیندی که در تهیه آن اعمال میشود، نسبت به ماست معمولی کربوهیدرات کمتر و محتوای پروتئینی بیشتری دارد.
این کارشناس تغذیه نیز می گوید: مغز ها و دانه ها به ویژه بادام، یک میان وعده عالی برای افراد مبتلا به دیابت است. زیرا کربوهیدرات و قند اندک و پروتئین، فیبر و چربی سالم دارد که همگی به کنترل دیابت کمک می کند.
این مقام مسئول در همین راستا گفت: بادام به علت توانایی در کاهش سطح کلسترول بد (LDL) برای سلامت قلب در افراد مبتلا به دیابت مفید است. همچنین بادام حاوی مقدار مناسبی منیزیم است که منبع خوبی برای متابولیسم مناسب گلوکز محسوب می شود.
او به یکی دیگر از این میان وعده ها اشاره کرد و گفت: دانه چیا سرشار از بسیاری از مواد مغذی (از جمله پروتئین و فیبر) است که به تثبیت قند خون کمک می کند.
وی گفت: برای استفاده یک قاشق غذاخوری دانه چیا را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا دانهها خیس خورده و باد کند. سپس دانهها را با آب یا شیر مخلوط کرده و مصرف کنید.
او ادامه داد: مصرف سبزی هایی مانند اسفناج، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، خیار، کلم، کلم بروکسل، گل کلم، و مارچوبه که سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها هستند، به تنظیم سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن کمک میکند.
عطار زاده گفت: مصرف سبزی ها به صورت سالاد به عنوان یکی از بهترین میان وعده ها در نظر گرفته می شود.
او همچنین در خصوص نان جو یا هفت غله و پنیر نیز میگوید: نان جو دوسر به دلیل داشتنن فیبر بالا (کمک به بهبود هضم و کاهش قند خون)، قند پایین، سرشار بودن از مواد مغذی (مانند ویتامین B، آهن و منیزیم) و ایجاد احساس سیری (به دلیل داشتن فیبر بالا) گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت است.
وی ادامه داد: همچنین فیبر بالا در نان هفت غله به کاهش سرعت جذب قند خون کمک کرده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکند.
به گفته این مقام مسئول، یکی دیگر از میان وعده های مناسب برای مبتلایان به دیابت، پنیر است. این میان وعده به طور طبیعی سرشار از پروتئین و کلسیم است.
وی در ادامه گفت: حمص یک غذای سالم با خواص سلامتی بسیار است. این غذا از پوره نخود به همراه طعم دهنده های اضافی شامل آب لیمو، نمک، فلفل، ارده (کرم کنجد) و روغن زیتون تهیه می شود و دارای مواد مغذی مهمی همانند فیبر و پروتئین است.
این کارشناس در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: حمص خاصیتهای گوناگون دارد که باعث کاهش قند خون و کنترل آن میشود.
وی به این نکته اشاره کرد و افزود: بیشترین حجم حمص از نخود تشکیل شده است که خاصیت گلیسمی پایینی دارد. غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین به آرامی هضم و جذب میشود و این موضوع مانع از افت سریع قند خون می شود.
او ادامه داد: حمص همچنین منبعی عالی از فیبر محلول و چربیهای سالم است. نخود غنی از پروتئین است که کمک میکند تا هضم کربوهیدراتها بهکندی انجام شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه چربی همچنین سرعت بازجذب کربوهیدراتها را از روده کند میکند تصریح کرد: این امر از نوسانات شدید قند خون جلوگیری می کند. بنابراین مصرف حمص موجب افزایش سلامت قلب شده و ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کم می کند.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48