علمی، پژوهشی و فناوری

نقش دانش‌بنیان‌ها در رشد اقتصادی؛ حمایت نظام بانکی از اکوسیستم نوآوری

دکتر سهراب صادقی با تأکید بر نقش کلیدی فناوری در اقتصاد جهانی، از سهم پایین اکوسیستم نوآوری ایران در تولید ناخالص داخلی (GDP) انتقاد کرد. وی همچنین بر حمایت بانک کارآفرین از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد و از اقدامات این بانک در تأمین مالی این بخش خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری: دکتر سهراب صادقی، معاون مدیرعامل در شعب و توسعه بازار بانک کارآفرین، در این مراسم که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به تأثیر دانش و فناوری در اقتصاد جهانی اظهار داشت: امروزه دیگر نمی‌توان رشد چشمگیر فناوری را نادیده گرفت. کشورهای پیشرفته‌ای همچون آمریکا، ژاپن و کره سهم بالایی از GDP خود را به دانش اختصاص داده‌اند، درحالی‌که در ایران، اکوسیستم نوآوری هنوز سهم قابل‌توجهی در تولید ناخالص داخلی ندارد.  

 

وی افزود: دانش و فناوری برخلاف سرمایه‌های فیزیکی، منابعی نامحدود و موتور محرک توسعه اقتصادی کشورها هستند. با وجود شکل‌گیری ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور، همچنان تا رسیدن به سهم مطلوب در GDP فاصله زیادی داریم و لازم است تمام بخش‌ها از این اکوسیستم حمایت کنند.  

 

صادقی با اشاره به رویکرد بانک کارآفرین در حمایت از صنعت و تولید، گفت: این بانک که امسال ۲۵ سالگی خود را جشن می‌گیرد، از ابتدا با هدف حمایت از صنعتگران تأسیس شد و در این مسیر، همواره به اشتغال‌زایی و تولید پایبند بوده است.

 

وی با اشاره به همکاری این بانک با صندوق نوآوری و شکوفایی، خاطرنشان کرد: انعقاد تفاهم‌نامه با این صندوق، مسیر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را برای ما هموار کرد. از سال ۱۳۹۹ تاکنون، بیش از ۴۰ درصد از تسهیلات بانک به حوزه‌های سلامت، غذا و دارو اختصاص یافته است. علاوه بر این، بانک کارآفرین ۳۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۲۵ شرکت ارائه کرده و ۱۳ هزار میلیارد ریال ضمانت‌نامه برای ۸۰ شرکت صادر کرده است.  

 

جایگاه بانک کارآفرین در تأمین مالی زیست‌بوم نوآوری 

 

صادقی با اشاره به جایگاه بانک کارآفرین در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰، این بانک رتبه سوم را در بین بانک‌های مستقر در صندوق نوآوری و شکوفایی کسب کرد. در سال ۱۴۰۱ به رتبه دوم صعود کردیم و در سال ۱۴۰۲، به‌عنوان برترین بانک در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شناخته شدیم. اکنون ۱۴ درصد از کل تسهیلات بانک به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص دارد و ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در بانک کارآفرین حساب دارند.

 

صادقی در پایان با تأکید بر اهمیت نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در آینده اقتصاد کشور، خواستار همکاری بیشتر نهادهای مالی در حمایت از این بخش شد. وی افزود: «برای دستیابی به رشد پایدار و افزایش سهم فناوری در GDP، باید حمایت از شرکت‌های نوآور را به‌عنوان یک اولویت ملی در نظر بگیریم.

https://stnews.ir/short/V1O9p
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: