مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دومین همایش بیماریهای گوارش و کبد استانهای شمالی کشور با حضور ۱۳۰ فوق تخصص در رشت آغاز به کار کرد و به بررسی چالشها و راهکارهای نوین در این حوزه پرداخته شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری گیلان: طاهره رضاپور*
دومین همایش بیماریهای گوارش و کبد استانهای شمالی کشور، با حضور ۱۳۰ فوق تخصص از سراسر کشور در رشت برگزار شد. این همایش بستری برای تبادل آخرین دستاوردها و تجربیات متخصصان در حوزه بیماریهای گوارش و کبد فراهم آورد
دکتر فریبرز منصورقناعی، رییس مرکز بیماریهای کبد و گوارش استان گیلان، در حاشیه این همایش اظهار داشت: "هدف اصلی این گردهمایی، بحث و تبادل نظر در مورد بیماریهای التهابی روده، سرطانهای دستگاه گوارش و کولون است."
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی، فوق تخصص بیماریهای کبد و گوارش دانشگاه تهران، در این همایش به افزایش نرخ سرطان کولون در کشور اشاره کرد و توصیه کرد که افراد بالای ۳۵ سال باید آزمایشات کولونوسکوپی را انجام دهند. او همچنین افزود که افرادی که مشکلات پولیپ روده دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این نوع سرطان هستند.
دکتر همایون واحدی، فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه تهران، نیز اعلام کرد که ۱۰ درصد از جمعیت کشور به سندروم روده تحریکپذیر مبتلا هستند و ۷۵ درصد از این افراد حتی از ابتلای خود به این بیماری آگاهی ندارند.
هادی حق شناس، استاندار گیلان، در این همایش با بیان اینکه میانگین ایجاد شبکه فاضلاب در گیلان ۴۰ درصد کمتر از میانگین کشوری است، گفت: "توسعه شبکه تصفیهخانه فاضلاب میتواند به کاهش بیماریهای گوارشی در استان کمک کند."
دکتر محمدتقی آشوبی، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نیز از افزایش سن امید به زندگی در این استان خبر داد و اعلام کرد که میانگین امید به زندگی در گیلان به بیش از ۷۷ سال رسیده است.
در پایان این همایش، از سه استاد برجسته بیماریهای گوارش و کبد کشور؛ دکتر ناصر ابراهیمی دریانی، دکتر رضا ملک زاده و دکتر همایون واحدی تجلیل به عمل آمد.
دومین همایش بیماریهای گوارش و کبد استانهای شمالی کشور در حالی آغاز به کار کرد که چالشهای موجود در این حوزه به ویژه در استان گیلان مورد توجه قرار گرفت. در این همایش، متخصصان به بررسی جدیدترین درمانها و روشهای تشخیصی برای بیماریهای گوارشی و کبدی پرداختند و بر اهمیت پیشگیری از این بیماریها تأکید کردند.
بررسی چالشها و راهکارها: دکتر منصورقناعی در ادامه صحبتهای خود به چالشهایی که بیماران مبتلا به بیماریهای گوارشی با آن مواجه هستند، اشاره کرد و گفت: "نبود دسترسی به خدمات پزشکی مناسب و اطلاعات کافی درباره بیماریها، از جمله موانع اصلی در تشخیص و درمان به موقع این بیماریها است." او همچنین خواستار افزایش آگاهی عمومی درباره علائم این بیماریها و لزوم مراجعه به پزشک شد.
نقش تغذیه در سلامت گوارش: در طول همایش، موضوع تغذیه و تأثیر آن بر سلامت دستگاه گوارش نیز به بحث گذاشته شد. دکتر واحدی با بیان اینکه تغذیه نادرست میتواند به بروز بسیاری از بیماریهای گوارشی منجر شود، افزود: "مصرف میوهها و سبزیجات تازه، کاهش مصرف چربیهای اشباع و توجه به میزان فیبر در رژیم غذایی میتواند به پیشگیری از بیماریهای گوارشی کمک کند."
آموزش و پژوهش: همچنین در این همایش، بر لزوم آموزش پزشکان عمومی و پرستاران در زمینه بیماریهای گوارش و کبد تأکید شد. دکتر ابراهیمی دریانی گفت: "آموزش مداوم و پژوهش در این زمینه میتواند به افزایش کیفیت خدمات درمانی و کاهش بار بیماریها کمک کند."
تجلیل از پیشکسوتان: در پایان همایش، از سه استاد برجسته حوزه بیماریهای گوارش و کبد کشور تجلیل شد. این اقدام به منظور قدردانی از زحمات آنها در توسعه علم پزشکی و آموزش نسل جدید پزشکان انجام شد. دکتر ملک زاده با ابراز خرسندی از برگزاری چنین همایشهایی، تأکید کرد که تبادل نظر بین متخصصان میتواند به پیشرفتهای چشمگیری در درمان بیماریها منجر شود.
این همایش نشاندهنده تلاشهای مستمر جامعه پزشکی برای ارتقاء سلامت عمومی و کاهش شیوع بیماریهای گوارشی و کبدی در کشور است.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48