پزشکی و سلامت ,دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

در نشست خبری معاونت‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مطرح شد:

وجود 1500 نقطه خدمتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و جایگاه‌های ویژه تا کمبود نیرو و سختی سرمایه‌گذاری و افزایش مهاجرت

معاونین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری ضمن اشاره به وجود 1500 نقطه خدمتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و جایگاه‌های ویژه و پیشگامی‌های این دانشگاه به مسئله تعرفه خدمات و کمبود نیرو و سختی سرمایه‌گذاری در اصفهان و افزایش مهاجرت هم اشاره کردند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری ار اصفهان : نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دوشنبه 21 آبان ماه با حضور دکتر شاهین شیرانی ریاست دانشگاه و معاونین برگزار شد.

وجود 1500 نقطه خدمتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و جایگاه‌های ویژه تا کمبود نیرو و سختی سرمایه‌گذاری و افزایش مهاجرت

دکتر گله داری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این نشست با بیان اینکه در حوزه بهداشت 14 واحد فنی داریم  که اگر بخواهیم عملکردها را اشاره کنیم بسیار زیاد است و در حوصله این نشست نیست؛ گفت: همچنین حدود یک هزار واحد بهداشتی داریم که از مناطق دورافتاده استان مانند کلوسه فریدونشهر تا بیاضه خور وبیابانک را پوشش می‌دهند،

وی ادامه داد: در این یکهزار واحد بهداشتی حدود 8 هزار نفر پرسنل بهداشت داریم یعنی معاونت بهداشت یک سوم برنامه عملیاتی دانشگاه را دارد اما یک چهارم نیرو را در اختیار دارد.

دکتر گله داری تصریح کرد: در این سه سال حداقل هر هفته یکی از واحدها را از نزدیک  حضوری دیدیم و شاخص‌ها را بررسی کردیم. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه به کمبود پزشک و پرستار در این مراکز هم اشاره کرد و گفت: در بسیاری از مناطق محروم استان با مشکلات زیادی در تأمین نیروی متخصص روبرو هستیم و تلاش می‌کنیم تا با همکاری با بخش خصوصی این مشکل را برطرف کنیم. 

وجود 1500 نقطه خدمتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و جایگاه‌های ویژه تا کمبود نیرو و سختی سرمایه‌گذاری و افزایش مهاجرت

محسن مصلحی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  نیز با اشاره به  وجود 1500 نقطه خدمتی در دانشگاه علوم پزشکی که یکهزار مورد آن در حوزه بهداشت است؛  افزود: همین الان 250 هزار متر مربع ساخت و ساز در حوزه‌های درمان، بهداشت و آموزش و غیره دارد؛ انجام می‌شود. 

دکتر مصلحی در ادامه به کمبود نیرو نیز اشاره کرد و گفت: از سال 96 تا 1402 که خود ما به این عدد انقورت داریم؛ تورم تجمعی حوزه بهداشت و درمان حدود 519 درصد بوده که به نظر ما بیشتر است ولی افزایش تعرفه حدود 79 درصد بوده. 

وی با اشاره به اینکه یک تخت بیمارستانی بالای یازده میلیارد تومان حداقل هزینه دارد تا به بهره برداری برسد با مسائل جانبی آن و هر خدمتی که ارائه می دهیم که باز ما به آن انقورت داریم حداقل دوبرابر پای خود ما در می آید؛  گفت: و جمع اینها بعلاوه سختی‌هایی که برای استان اصفهان از جنبه های مختلف هست چه برای بخش دولتی و چه برای بخش خصوصی در مجموع سرمایه‌گذاری در حوزه بهداشت و درمان را سخت کرده و به همین دلیل مهاجرت هم افزایش پیدا کرده است. 

مصلحی با اشاره به اینکه اسناد بالادستی اعم از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون‌های سوم چهارم و برنامه و بودجه و قانون بودجه هر سال و قانون بیمه همگانی؛ گفت: اینها چهار تکلیف را معلوم کرده که تشکیل پرونده سلامت؛ تدوین و ابلاغ راهنمای بالینی و برنامه سطح بندی خدمات رسانی ارجاع و اینکه محاسبه و ابلاغ قیمت تمام شده و واقعی خدمات  که باید اعلام هم کنند و سازمان برنامه و بودجه تامین منابع بکند و سازمان‌های بیمه گر تقویت شوند؛ است. 

وی تاکید کرد: وقتی می‌گوییم تعرفه پزشکی هیچ تناسبی با هزینه‌ها ندارد بدین معنی نیست که مردم باید جبران کنند طبق قانون سازمان‌های بیمه‌گر باید تقویت شوند همان قانون مشخص کرده که مردم در بخش بستری باید 10 درصد و در سرپایی باید 30 درصد باشد.

وی گفت: اصل مطابات ما الان از سازمان‌های بیمه‌گر حدود 2500 میلیارد تومان است و طبق قانون جرایم هم هست که از سال 1394 پرداخت نشده و مجموعا 4500 میلیارد تومان است.

معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  در ادامه تاخیر در کارانه‌حوزه‌های مختلف از پرسنل تا پزشک و پرسنل شرکتی و غیره را در مهر 1400 و الان مورد مقایسه قرار داد و گفت: در همه اینها تاخیر در کارانه از یک ماه تا چند ماه بهتر شده است همچنین اضافه کار در کلیه رده‌ها الان بروز است. 

مصلحی مسائلی که در تعرفه خدمات حوزه سلامت وجود دارد؛ همچنین مسئله تاخیر پرداخت سازمان‌های بیمه گر و ضرورت اجرای قانون را از موضوعات مهمی دانست که باید فکری برای آن بشود و اینکه این موضوعات و بحث امنیت شغلی با مهاجرت هم ارتباط دارد. 

وجود 1500 نقطه خدمتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و جایگاه‌های ویژه تا کمبود نیرو و سختی سرمایه‌گذاری و افزایش مهاجرت

دکتر محمود اعتباری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز اظهار کرد: برای اینکه عملکرد حوزه غذا  و دارو را بررسی کنیم باید نشست‌های جداگانه با تولید کنندگان مواد غذایی؛ تولید کنندگان دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشیم و مقایسه‌ای انجام شود.

دکتر اعتباری گفت: مثلا در وضعیت تامین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی با سایر استان‌ها ببینیم چقدر توانستیم این  مسئله را مدیریت کنیم با توجه به مشکلات که مترتب بود به جامعه؛ همچنین مشکلاتی  که در حوزه بهداشت و درمان وجود که از خارج وزارت بهداشت به ما تحمیل شده که هم ریاست دنشگاه و هم همه همکاران تلاش خود را کردند که مشکلی پیش نیاید و این اتفاق هم افتاده.

وی افزود: مهمترین دستاورد حوزه غذا و دارو این بود که ما خودمان را با ارباب رجوع متفاوت ندانیم ما هیچ وقت مشکل تولید کننده و توزیع کننده را مشکل آنها ندانیم؛ مشکل این ها را مشکل خودمان می‌دانیم و همه موارد را گفتیم شما مشکل را بیاید با همفکری راهکاری برای آن پیدا کنیم و این کار را کرده‌ایم. هیچ مشکلی را نگفتیم به ما مربوط نیست ما خودمان را خادم و مشاوره تولید کننده و توزیع کننده می‌دانیم.

وی اعلام کرد: حوزه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 7.5 درصد جمعیت کشور را دارد ولی بیشتر از 10 درصد داروی کشور را دارد تولید می کند؛ در تجهیزات پزشکی بعد از تهران و البرز جایگاه سوم را داریم و در حوزه دارو هم همین جایگاه را داریم.

دکتر اعتباری افزود: بسیاری از عملکردهایی که در سازمان غذا و دارو دارد اتفاق می‌افتد کارهای پایلوت آن را در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام داده‌ایم.  

وجود 1500 نقطه خدمتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و جایگاه‌های ویژه تا کمبود نیرو و سختی سرمایه‌گذاری و افزایش مهاجرت
https://stnews.ir/short/VpKGg
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: