علمی، پژوهشی و فناوری

پایش روزانه آب شرب ۵۲۱ هزار مشترک در استان مرکزی برای تضمین سلامت و کیفیت

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی از پایش روزانه آب شرب ۵۲۱ هزار مشترک خبر داد و گفت: آزمون‌های دقیق باکتریولوژی، کلرسنجی و فیزیکوشیمیایی برای تضمین سلامت آب و پیشگیری از بیماری‌ها انجام می‌شود.

خبرگزاری علم وفناوری از استان مرکزی گزارش می دهد:

آب شرب به عنوان یکی از اساسی‌ترین نیازهای بشر، نقش حیاتی در حفظ سلامت و بهداشت جامعه ایفا می‌کند. با توجه به اهمیت این موضوع، انجام آزمون‌های دقیق و منظم برای اطمینان از کیفیت و سلامت آب شرب ضروری است. این آزمون‌ها شامل باکتریولوژی، کلرسنجی، کدورت‌سنجی، فیزیکوشیمیایی و ریزآلاینده‌های آلی و معدنی می‌شوند که هر یک به دلایل خاصی انجام می‌گیرند:

آزمون باکتریولوژی: این آزمون برای تشخیص وجود میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها در آب انجام می‌شود. وجود این عوامل می‌تواند منجر به شیوع بیماری‌های خطرناکی مانند وبا، حصبه و اسهال عفونی شود.


آزمون کلرسنجی: کلر به عنوان یک ماده گندزدا در آب استفاده می‌شود. این آزمون میزان کلر باقیمانده در آب را اندازه‌گیری می‌کند تا از نابودی میکروارگانیسم‌های مضر اطمینان حاصل شود.


آزمون کدورت‌سنجی: کدورت آب نشان‌دهنده میزان ذرات معلق در آن است. آب با کدورت بالا ممکن است حاوی ذرات مضر یا میکروارگانیسم‌ها باشد و بر کیفیت فیزیکی آب تأثیر منفی بگذارد.


آزمون فیزیکوشیمیایی: این آزمون‌ها شامل اندازه‌گیری پارامترهایی مانند pH، سختی آب و میزان مواد معدنی است که بر طعم، بو و سلامت آب تأثیر می‌گذارند.


ریزآلاینده‌های آلی و معدنی: این آزمون‌ها برای تشخیص وجود مواد شیمیایی خطرناک مانند فلزات سنگین (سرب، جیوه، آرسنیک) و ترکیبات آلی سمی در آب انجام می‌شوند. این مواد می‌توانند اثرات مخربی بر سلامتی انسان داشته باشند.


با انجام منظم این آزمون‌ها، از آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی آب جلوگیری شده و سلامت آب شرب برای مصرف‌کنندگان تضمین می‌شود. این اقدامات نه تنها از شیوع بیماری‌ها پیشگیری می‌کند، بلکه به حفظ بهداشت عمومی و بهبود کیفیت زندگی جامعه کمک شایانی می‌نماید.

حشمت‌اله عباسی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی خبر داد: آب شرب بیش از ۵۲۱ هزار مشترک در استان مرکزی به صورت روزانه پایش و تحت آزمون‌های کنترلی قرار می‌گیرد.

وی اعلام کرد: پایش و کنترل کیفیت آب شرب مشترکان شهری و روستایی در این استان، سالانه با انجام حداقل ۱۲ هزار آزمون باکتریولوژی، بیش از ۴۰۰ هزار آزمون کلرسنجی و کدورت‌سنجی ، و همچنین بیش از ۳۰ هزار آزمون فیزیکوشیمیایی و ریزآلاینده‌های آلی و معدنی در آزمایشگاه‌های مرکزی و شهرستان‌های تابعه انجام می‌شود.

حشمت‌اله عباسی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی، افزود:
۱۸ واحد آزمایشگاهی آب در حوزه‌های باکتریولوژی، فیزیکوشیمیایی، بیولوژی و ریزآلاینده‌های آلی و معدنی در ستاد مرکزی و شهرستان‌های ساوه، خمین، محلات، دلیجان، شازند، آشتیان، تفرش و فراهان، روزانه نسبت به رصد کیفیت آب شرب اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه سلامت میکروبی آب شرب شبکه‌های آبرسانی شهری و روستایی سالانه با انجام بیش از ۱۲ هزار آزمون باکتریولوژی رصد می‌شود، اظهار کرد:
آزمایشگاه‌های باکتریولوژی آب در سطح استان، وظیفه کنترل و ارزیابی مستمر آب شرب ۳۴ شهر و ۸۶۸ روستای تحت پوشش را از محل تولید تا محل مصرف بر عهده دارند.

عباسی یادآور شد: برای اطمینان از عدم آلودگی میکروبی در شبکه توزیع، آزمون‌های کلرسنجی و میکروبی متناسب با جمعیت و مطابق با طرح نمونه‌برداری، به صورت روزانه انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با اشاره به کنترل کیفیت مخازن گفت:
تمامی مخازن ذخیره، علاوه بر پایش مستمر و کنترل کیفیت، سالیانه شست‌وشو و گندزدایی می‌شوند تا از سلامت آب شرب اطمینان حاصل شود.

عباسی بخش منابع تأمین آب را شامل چاه‌ها، چشمه‌ها و قنات‌ها دانست و افزود: این منابع علاوه بر کنترل مستمر توسط شرکت آب و فاضلاب، توسط مراکز بهداشت در سراسر استان نیز مورد پایش قرار می‌گیرند.

وی گفت: کلیه تجهیزات آزمایشگاه‌های ستاد و استان، همه‌ساله کالیبره می‌شوند و به منظور افزایش دقت و اطمینان از صحت نتایج، در آزمون‌های کفایت تخصصی (PT) شرکت می‌کنند. همچنین آزمایشگاه مرکزی شرکت دارای گواهی ISO 17025 است.

عباسی همچنین گفت: کلیه نتایج حاصل از آزمایشات کلرسنجی و میکروبی در پایان هر ماه، در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی اراک، ساوه و خمین قرار می‌گیرد.

وی تأکید کرد:با نمونه‌برداری و انجام آزمون‌ها، پس از حصول اطمینان از کیفیت و مطلوبیت میکروبی آب، اجازه ورود آن به شبکه توزیع صادر می‌شود.

وی در پایان، کسب گواهینامه ایمنی آب در شهرهای اراک، تفرش، محلات و روستاهای گوار و مجتمع شمس‌آباد و همچنین اجرای آن در شهرهای خمین، آشتیان، دلیجان و روستای فرنق را از دیگر اقدامات انجام‌شده برشمرد.

 

https://stnews.ir/short/4zqJd
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: