مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی گفت: براساس سند هوش مصنوعی پذیرش دانشجو در رشته هوش مصنوعی در مقاطع ارشد و دکتری امیدواریم سالانه رشد ۱۸ درصدی داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :
دکتر شقایق حق جوی جوانمرد در نشست خبری که امروز در وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد با اشاره به هوش مصنوعی و کاربردهای آن گفت: هوش مصنوعی دو ویژگی منحصر به فرد دارد که آن را در حوزه فناوری های نو ظهور متمایز می کند، هوش مصنوعی تنها فناوری است که تمام ابعاد زندگی مردم را تحت پوشش قرار داده و سبک زندگی مردم را تغییر داده است.
وی ادامه داد: همچنین هوش مصنوعی تنها فناوری است که مقام معظم رهبری آن را نشانه گذاری کمی کرده و فرموده اند که ما باید در این حوزه جزء ۱۰ کشور برتر جهان باشیم، با توجه به این دو موضوع، بنابراین باید بیشتر از بقیه فناوری های نوظهور به هوش مصنوعی توجه داشت.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی افزود: اگر برای هوش مصنوعی آماده نباشیم، هوش مصنوعی می تواند آسیب ایجاد کند، اگر همه مشاغل تخصصی آمادگی نداشته باشند و با این موج فناورانه مواجه شوند آسیب ببینند، معاونت علمی ریاست جمهوری طی دوسال اخیر در این زمینه اقداماتی داشته است اول اینکه ستاد توسعه فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک ایجاد کرده و همچنین سند ملی هوش مصنوعی را با کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین و توسط دکتر مخبر ابلاغ شد. در اولین بند این سند ملی به تربیت نیروی انسانی ماهر در هوش مصنوعی و ایجاد رشتههای هوش مصنوعی اشاره شده است.
وی ادامه داد: وزارت علوم در بازنگری رشته ها دو واحد برای هوش مصنوعی اختصاص داده و هوش مصنوعی برای رشته های فنی الزامی است و از مهر ۱۴۰۳ اجرایی می شود.
حق جوی جوانمرد افزود: معاونت علمی نیز با محوریت هوش مصنوعی فراخوان منتشر کرده است که تا ۱۰ مرداد تمدید شده است. دراین فراخوان از اعضای هیاتعلمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مورد تأیید وزارت علوم و وزارت بهداشت و دانشجویان، دانش آموختگان و کارشناسان فنی و سایر افراد بهعنوان همکار در تیم مجری استقبال می شود و در کنار این از اساتید درخواست شده است درس ۳ واحدی کاربرد هوش مصنوعی در رشته خود را تهیه و ارسال کنند تا در دانشکده و گروه خود ارائه شود. در صورتی که طرح استادی تایید شود تا ۱۰۰ میلیون از این اساتید حمایت می شود. همچنین یک کرسی یک میلیارد تومانی به تعداد محدود نیز پیش بینی شده است که شرایط ویژه دارد. برای اساتیدی که علاوه بر ارائه درس تخصصی در مهر ماه، کتاب، تمرین و پروژه و دیگر شاخص ها را ارائه کنند.
وی با دعوت از اساتید برجسته در هر رشته برای شرکت دراین فراخوان گفت: رتبه ما درهوش مصنوعی در جهان ۷۰ است.
وی در پاسخ به سوال مهر درباره میزان تربیت نیروی انسانی هوش مصنوعی و اینکه چه تعداد نیرو باید دراین زمینه تربیت کرد گفت: پذیرش دانشجو در رشته هوش مصنوعی در مقاطع ارشد و دکتری امیدواریم سالانه رشد ۱۸ درصدی داشته و اگر الان دو هزار نفر در رشته های تحصیلات تکمیلی هوش مصنوعی هستند به ۳ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش یابد. همچنین در دوره مهارتی کوتاه مدت کاربرست هوش مصنوعی نیز امیدواریم به ۵۰ هزار نفر دوره سال ۱۴۰۷ برسیم.
روح الله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم نیز افزود: هوش مصنوعی جدید است به لحاظ کاربرست هوش مصنوعی رتبه ما ۷۰ هستیم ولی در تولید محتوا وضعیت بهتری داریم در حوزه دانشگاهی، نظام رتبه بندی دانشگاهی برمبنای هوش مصنوعی توسط کشور چین انجام شده که ۱۴۳ دانشگاه شرکت کرده و دو دانشگاه ما حایز رتبه هستند و رتبه ۵۵ و ۶۵ را کسب کردند.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53