علمی، پژوهشی و فناوری

چالش‌های بزرگ توسعه هوش مصنوعی برای حفظ محیط زیست

گزارش‌های زیست‌محیطی گوگل افزایش 48 درصدی در انتشار گازهای گلخانه‌ای این شرکت را طی پنج سال گذشته نشان می‌دهد که علیرغم اهداف بلندپروازانه پایداری خود، آن را به پیشرفت‌های هوش مصنوعی نسبت می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : بر اساس آنچه توسط Ecns منتشر شده است، شرکت‌های بزرگ فناوری در ابتکارات زیست محیطی خود با توجه به افزایش سریع تقاضای انرژی و افزایش انتشار کربن مرتبط با پذیرش گسترده هوش مصنوعی با چالش‌های قابل توجهی روبرو هستند.

به گزارش ایتنا، گزارش‌های زیست‌محیطی گوگل افزایش 48 درصدی در انتشار گازهای گلخانه‌ای این شرکت را طی پنج سال گذشته نشان می‌دهد که علیرغم اهداف بلندپروازانه پایداری خود، آن را به پیشرفت‌های هوش مصنوعی نسبت می‌دهد.

دیگر غول‌های فناوری مانند مایکروسافت و آمازون با مشکلات مشابهی روبرو هستند، زیرا تلاش می‌کنند مصرف انرژی بالای هوش مصنوعی را با اهداف کاهش کربن خود هماهنگ کنند. نیازهای بالای هوش مصنوعی یک نگرانی طولانی مدت است، زیرا هوش مصنوعی نه تنها برای راه اندازی مراکز داده، بلکه برای تولید و انتقال تراشه‌ها، سرورها و زیرساخت‌های مرتبط نیز به مقادیر زیادی انرژی نیاز دارد که همه اینها به میزان قابل توجهی در انتشار کربن تاثیر می‌گذارند.

چین، با صنعت هوش مصنوعی رو به رشد خود و سایر صنایع نوظهور، با چالش‌های عمده‌ای در مصرف انرژی مواجه است، همانطور که گزارشی که در ژوئن توسط گروه Envision، Hoyinn و آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین منتشر شد، پیش‌بینی شده که مصرف انرژی مراکز داده در چین تا سال 2030 از 400 میلیارد کیلووات ساعت عبور خواهد کرد. بدون افزایش قابل توجهی در استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، انتشار کربن از این مراکز می‌تواند تا همان سال از 200 میلیون تن فراتر رود.

ژو ون، یکی از اعضای پنل تخصصی در اتحاد نوآوری سیستم انرژی جدید، گفت: «تا زمانی که انرژی پاک به منبع اصلی انرژی تبدیل شود، استقرار در مقیاس بزرگ هوش مصنوعی به ناچار منجر به افزایش انتشار کربن در کوتاه مدت خواهد شد؛ هزینه‌ای که اولین پذیرندگان فناوری هوش مصنوعی متحمل خواهند شد، ما آماده‌ایم آن را تحمل کنیم.»

 کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین، با همکاری سایر آژانس‌های مرتبط، یک برنامه ویژه برای توسعه مراکز داده سبز و کم کربن ارائه کرده است.  بهره وری انرژی معیاری از کل انرژی مصرف شده در یک مرکز داده در مقایسه با انرژی مورد استفاده توسط تجهیزات محاسباتی است.

در سال‌های اخیر، شرکت‌های بزرگ فناوری چین به طور فعال از ابتکارات سبز در محاسبات استقبال کرده‌اند. به طور مثال،کمپانی بایدو خرید برق تجدیدپذیر خود را افزایش داده و تأسیسات انرژی تجدیدپذیر خود را راه‌اندازی کرده است. علی بابا فعالانه در تجارت انرژی سبز، ساخت سیستم‌های فتوولتائیک توزیع شده و امضای قراردادهای خرید انرژی پاک بلندمدت مشارکت دارد.

از آنجایی که شرکت‌های فناوری با چالش‌های زیست‌محیطی روبه‌رو می‌شوند، متعادل کردن انرژی مورد نیاز هوش مصنوعی با اهداف سبز یک مسئله حیاتی برای پایداری صنعت در آینده است.

https://stnews.ir/short/VJdw9
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: