مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
جهان علم و فناوری در روزی که گذشت (دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳) حامل اخبار گوناگونی برای ما بود که در این بسته خبری به آنها اشاره خواهیم داشت.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : در این بسته خبری به طور خلاصه مهمترین اخبار روز دنیای علم و فناوری، از رکوردشکنی موشک «فالکون ۹» و تغییرات در مغز و روده با رژیم روزهداری گرفته تا لغو پرتاب ماهوارههای «استارلینک» در دقایق پایانی، ابداع یک آزمایش خون برای تشخیص سرطان معده و دریافتن اینکه اسبها میتوانند مانند انسانها برنامه و استراتژی داشته باشند، را از نظر میگذرانیم.
گفتنی است که شما مخاطبان گرامی میتوانید با کلیک روی هر یک از تیترها که به رنگ آبی درآمدهاند، به محتوای هر خبر دسترسی پیدا کنید.
شبکه عصبی مسئول خلاقیت در مغز کشف شد
عصب شناسان میگویند یک شبکه عصبی مقیاسبزرگ را شناسایی کردهاند که خلاقیت را در مغز در جریان نگه میدارد.
تغییرات در مغز و روده با رژیم روزهداری
پژوهشگران میگویند رژیم غذایی فستینگ یا روزهداری موجب تغییرات پویا در مغز انسان و همچنین میکروبیوم روده میشود.
زیردریایی چینی کوههای زیر آب را کاوش میکند
زیردریایی چینی که میتواند تا عمق ۷ هزار متری زیر آب برود، به کاوش کوههای زیر آب میرود.
آزمایش خون جدید در چین برای تشخیص زودهنگام سرطان معده با دقت ۹۰ درصدی
کارشناسان تاکید میکنند که شناسایی زودهنگام سرطان معده میتواند به طور قابلتوجهی نتایج درمان بیماران مبتلا به این بیماری را بهبود بخشد و حتی نرخ بقای آنها را در موارد خاص بیش از ۹۰ درصد کند.
ساخت زیستگاه در فضا با الهام از اوریگامی
رباتهای تغییر شکل دهنده که با الهام از اوریگامی ساخته میشوند، میتوانند به ساخت زیستگاه در فضا کمک کنند. این رباتهای قابل تنظیم میتوانند به صورت مسطح پرتاب و سپس در فضا مونتاژ شوند.
اسبها میتوانند برنامه و استراتژی داشته باشند!
یک مطالعه جدید نشان میدهد که اسبها میتوانند برنامهریزی کنند و استراتژی داشته باشند.
برنامههای بلندپروازانه برای ساخت سکوی پرتاب و فرود روی ماه
ساخت سکوهای پرتاب و فرود روی ماه اولین گام برای باز کردن مسیرهای حملونقل منظومه شمسی به روی بشریت و رباتهای استخراجکننده منابع است.
موشک «فالکون ۹» رکورد خود را شکست
شرکت «اسپیسایکس» در بیست و دومین پرتاب و فرود موشک «فالکون ۹»، دو ماهواره را برای پوشش پهنباند در منطقه شمالگان به مدار زمین پرتاب کرد.
پرتاب ماهوارههای «استارلینک» در دقایق پایانی لغو شد
پرتاب موشک «فالکون ۹» که قرار بود ۲۳ ماهواره «استارلینک» را به مدار زمین ببرد، متوقف شد و «اسپیسایکس» دلیل خاصی را برای این کار ارائه نکرد.
توسعه همکاری صندوق توسعه فناوریهای نوین با بانک مشترک ایران ونزوئلا
تفاهمنامه همکاری بانک مشترک ایران و ونزوئلا و صندوق توسعه فناوریهای نوین در شانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی امضا شد.
فناوران کشور به دانش فنی تولید اقلام پرریسک خونی در درمان نارسایی کلیه دست یافتند
فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان در کنار توسعه دستگاههای دیالیز، به دانش فنی ساخت دستگاه تصفیه آب دیالیز دست یافتند و با این دانش فنی علاوه بر آنکه عوارض ناشی از دیالیز را برای بیماران کنترل کردند، بار مالی فرآیند درمانی بیماران دارای نارسایی کلیه را برای وزارت بهداشت کاهش دادند.
سکته مغزی زیر ذرهبین محققان ایرانی
«بررسی آثار پیشدرمانی بالقوه حاصل از تجویز miRNA-149-5p بر بهبود نقصهای نورولوژیک در مدل سکته مغزی رت» عنوان طرحی است که در قالب رساله دکتری محمدرضا بیگدلی مسئول آن بوده و سمیرا وحیدی با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
صادرات بیش از ۱۷ هزار دستگاه تجهیزات پزشکی ایرانساخت به ۵۰ کشور جهان
یک شرکت دانش بنیان که در دسته غزالهای دانش بنیان قرار گرفته است با صادرات و نصب بیش از ۱۷ هزار دستگاه در حوزه طراحی و تولید تجهیزات پزشکی پیشرفته در ۵۰ کشور در پنج قاره جهان ۱۱ سال متوالی به عنوان صادرکننده نمونه کشوری برگزیده شده است.
هزینهکرد ۱.۴ همت اعتبار مالیاتی در فعالیتهای تحقیق و توسعه طی سال گذشته
سرپرست دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانشبنیان معاونت علمی ریاستجمهوری با اشاره به هزینهکرد ۱.۴ همت اعتبار مالیاتی در فعالیتهای تحقیق و توسعه در سال گذشته ابراز امیدواری کرد که معاونت علمی بتواند ابزارهای جدید قانون جهش تولید دانشبنیان و قانون شرکتهای دانشبنیان را در تعامل با بزرگان صنعت فعال کند.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53