مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
توسعه کشت گلخانه ای بهترین گزینه با توجه به بحران کم آبی، کاهش میزان بارشها به همراه تغییرات اقلیمی و کاهش راندمان آبیاری در کشاورزی برای برون رفت از تهدیدات خشکسالی است.
خبرگزاری علم و فناوری؛ یکی از معضلاتی که بسیاری از کشاورزان بخصوص در کشور ما ایران، با آن روبرو هستند، کمبود آب مورد نیاز گیاه است. کم آبی و عدم آبیاری کافی و به موقع، منجر به ضررهای هنگفتی میشود. اما در گلخانه ها، نحوه آبیاری مدیریت می شود. روش های مختلفی برای آبیاری وجود دارد که محبوب ترین آن سیستم های آبیاری قطرهای است. مدیریت آبیاری با حفظ دما و رطوبت گیاهان کمتر باعث می شود با مصرف کمتر آب، گیاهی به خوبی سیراب شوند. همچنین آبی که در محیط گلخانه از خاک یا روی برگ ها تبخیر میشود، در محیط داخلی گلخانه مبحوس مانده، هدر نمیرود و مجدد به گیاه بر میگردد.
بنابراین می توان گفت با احداث گلخانه ها تا حد زیادی در مصرف آب مورد نیاز جهت رشد گیاهان صرفه جویی شده و آب به صورت بهینه مصرف میگردد. در نتیجه محصولات بیشتر و با کیفیت تری نیز خواهیم داشت.
علی صفری رییس سازمان جهاد کشاورزی در این باره با اشاره به اینکه استان مرکزی رتبه پنجم کشت گلخانه ای در کشور را دارد، گفت: یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانه ها با هدف افزایش بهره وری، مبارزه با خشکسالی و افزایش راندمان با آب در دسترس است که این سیاست در استان مرکزی پیگیری و اقدامات موثری برای توسعه فضای گلخانه ای انجام شده است.
وی گفت: بخشی از توسعه فضای گلخانه ای مربوط به زمین های خصوصی است که مردم به صورت شخصی در زمینشان این فضا را ایجاد میکنند که برای تشویق و ترغیب جامعه در کنار ارائه مشاوره و اطلاع رسانی در خصوص فواید این اقدام، تسهیلات و مشاورههای فنی نیز در نظر گرفته شده است.
وی افزود: زمین های تحت مالکیت سازمان جهاد کشاورزی استان، شناسایی، زیرساخت های انرژی و قطعه بندی زمین انجام و آماده واگذاری به بخش خصوصی برای ایجاد فضای گلخانهای می شود.
وی عنوان کرد: شهرک گلخانه ای خمین در ۱۰۰ هکتار، خنداب ۱۲ هکتار و مجتمع ماهیان زینتی محلات سه موردی هستند که در استان به عنوان شهرک آماده سازی که یا در مرحله تحویل یا آخرین مراحل واگذاری هستند.
وی گفت: در اراک نیز یک زمین تحت مالکیت این سازمان برای ایجاد شهرک گلخانهای در نظر گرفته شده است که در مرحله ارزیابی قرار دارد و در مجموع توسعه شهرکهای استان به تعداد پنج شهرک در برنامه قرار دارد.
علی صفری خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از فضای گلخانهای استان، پرداخت تسهیلات ویژه به متقاضیان برای ایجاد گلخانه در زمین های شخصی برنامهریزی شده است.
ایجاد فضای گلخانهای به استفاده از آب به نحو مطلوب کمک می کند به عنوان نمونه شاید آب در دسترس برای ۲۰ هکتار زمین کشاورزی کافی نباشد، اما همین میزان آب برای فضای گلخانه در زمین مذکور کافی است.
مصرف آب در گلخانه نسبت به زمین های کشاورزی 61 درصد کمتر می باشد و دلیل آن هم کاهش چرخه تولید، بکارگیری سیستم های آبیاری مدرن مانند، قطره ای و کاهش سطح تبخیر می باشد. همچنین انتقال بیماری در آب های گلخانه ای به علت برداشت مکرر محصول و کنترل آفات و بیماری ها در گلخانه بسیار کمتر دیده می شود.
خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53