علمی، پژوهشی و فناوری

ذخیره‌ سازی ۲۴۰ میلیون لیتر مازوت کم‌ سولفور برای عبور پاک از زمستان

با تأمین گاز طبیعی، ذخیره‌سازی ۲۴۰ میلیون لیتر مازوت کم‌سولفور و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، نیروگاه حرارتی شازند بدون استفاده از سوخت‌های آلاینده فعالیت خواهد کرد و اراک زمستان امسال را با انرژی پاک و هوای سالم‌ تری پشت سر می‌گذارد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ سید محمد جمالیان نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: با تأمین کامل گاز طبیعی، ذخیره‌سازی ۲۴۰ میلیون لیتر مازوت کم‌ سولفور و توسعه نیروگاه‌ های خورشیدی، زمستان امسال بدون استفاده از سوخت‌ های آلاینده سپری خواهد شد.

وی از اتخاذ تدابیر جدید برای جلوگیری از مصرف مازوت آلاینده در نیروگاه حرارتی شازند خبر داد و گفت: با هماهنگی انجام‌ شده میان وزارت نفت و نیرو، سوخت کم‌ سولفور مورد نیاز نیروگاه شازند تأمین و ذخیره‌ سازی شده است. همچنین بخش عمده برق استان با اتکا به گاز طبیعی و انرژی‌های پاک تولید خواهد شد.

وی با اشاره به ذخیره‌سازی ۲۴۰ میلیون لیتر مازوت کم‌سولفور در مخازن نیروگاه افزود: این میزان ذخیره‌ سازی، همراه با تأمین روزانه گاز طبیعی، اطمینان می‌ دهد که در زمستان پیش‌رو نیازی به مصرف مازوت پر سولفور نخواهیم داشت؛ موضوعی که نقش مهمی در کاهش آلودگی هوای اراک خواهد داشت.

وی از جایگزینی بخشی از سوخت نیروگاه شازند با گاز ال‌پی‌جی (LPG) خبر داد و افزود: این اقدام در راستای افزایش بهره‌ وری و کاهش آلایندگی محیطی انجام می‌شود و مراحل اجرایی آن در دست پیگیری است.

نماینده اراک با اشاره به نظارت زیست‌ محیطی بر روند تولید برق گفت: سوخت کم‌ سولفور مصرفی در نیروگاه شازند تحت پایش مستمر اداره کل محیط زیست استان قرار دارد تا از هرگونه آلودگی در فرآیند تولید برق جلوگیری شود.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر سه واحد نیروگاه حرارتی شازند فعال است که دو واحد با گاز طبیعی و یک واحد با مازوت کم‌ سولفور فعالیت می‌ کنند. تلاش شده با تأمین پایدار گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر، هیچ واحدی نیاز به سوخت‌های آلاینده نداشته باشد.

جمالیان با اشاره به توسعه نیروگاه‌ های خورشیدی استان مرکزی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید برق خورشیدی استان به حدود ۲۶۰ مگاوات رسیده و با طرح‌ های جدید در دست اجرا، این میزان تا زمستان به ۵۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت. این رشد ظرفیت، بخشی از نیاز نیروگاه شازند را نیز جبران خواهد کرد.

او با تأکید بر سیاست دولت و مجلس در حرکت به سمت انرژی‌های پاک گفت: کاهش مصرف مازوت پر سولفور و جایگزینی گاز طبیعی و انرژی خورشیدی، نه تنها گامی مهم در کاهش آلایندگی هواست بلکه زمینه‌ ساز امنیت انرژی و پایداری تولید برق در استان نیز خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در نشست اخیر با حضور استاندار مرکزی و نمایندگان مجلس، مقرر شد نیروگاه شازند به‌صورت کامل از مصرف مازوت پر سولفور خودداری کرده و در صورت نیاز، از ذخایر مازوت کم‌ سولفور استفاده کند. هدف، عبور از زمستان بدون بحران انرژی و بدون افزایش آلایندگی است.

جمالیان با اشاره به نقش مردم و نهادهای نظارتی در این مسیر گفت: مدیریت مصرف گاز خانگی، توسعه پنل‌ های خورشیدی خانگی و ترویج فرهنگ استفاده از انرژی‌ های پاک می‌تواند مسیر حرکت استان به سمت توسعه پایدار را هموارتر کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: زمستان امسال، استان مرکزی با اتکا به گاز، مازوت کم‌ سولفور و انرژی خورشیدی، یکی از پاک‌ ترین دوره‌های تولید برق را تجربه خواهد کرد؛ اقدامی که در کاهش آلودگی هوای اراک تأثیر ملموسی خواهد داشت و به‌عنوان الگویی برای سایر استان‌ ها مطرح می‌شود.

خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی

https://stnews.ir/short/VdQ1k
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: