مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
بدون شک استفاده از مایکروویو برای گرم کردن غذا راحتترین گزینه است، اما ادعاهایی درباره مضرات گرم کردن غذا در مایکروویو نیز وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : قضیه مضر بودن گرم کردن غذا در مایکروویو سالها است که مطرح میباشد و دلایل و نظرات مختلفی را در این زمینه ارائه میدهند. در ادامه به بررسی دقیق این موضوع میپردازیم.
اشعه مایکروویو
انرژی که برای گرم کردن غذا استفاده میشود به شما آسیب نمیزند و غذایی که گرم میکنید را رادیواکتیوی نخواهد کرد.
مایکروویوها با استفاده از امواج الکترومغناطیسی کار میکنند و شبیه به امواجی هستند که در رادیو و رادار استفاده میشوند و با تابش ایکس و هستهای که در انتهای دیگر طیف الکترومغناطیسی هستند، فاصله زیادی دارند.
علاوه بر این، مایکروویوها به گونهای طراحی شدهاند که تا وقتی به خوبی نگهداری شوند، انرژی خود را حفظ کنند. سازمان بهداشت جهانی میگوید که انرژی مایکروویو فقط میتواند هنگام قرارگیری طولانیمدت و در سطوح بسیار بالای قدرت به بدن آسیب بزند، که این سطوح در یک مایکروویو خانگی وجود ندارد.
باکتریها
یکی از نگرانیها در مورد گرم کردن غذا در مایکروویو این است که امکان دارد باکتریهای مضر را از بین نبرد، اما اگر از مایکروویو به درستی استفاده شود، این مشکل نباید وجود داشته باشد.
به طور کلی مایکروویوها غذا را کمتر از گاز معمولی به طور یکنواخت گرم میکنند، که اگر شما غذا را به حال خود بگذارید و اجازه دهید در کل زمان تعیین شده داخل مایکروویو بماند، ممکن است برخی قسمتهای غذا به اندازه کافی داغ نشوند تا باکتریها را از بین ببرند.
راهحل این است که دستورالعملهای پخت را به طور دقیق دنبال کنید، غذا را هم بزنید، بچرخانید یا در میانه زمان مایکروویو کردن، آن را جابهجا کنید تا حرارت به شکل یکنواخت توزیع شود و از دماسنج غذا برای بررسی دمای داخلی استفاده کنید. همچنین توصیه میشود که هنگام گرم کردن غذا زمان کوتاهی وقفه ایجاد کنید.
مواد مغذی
یک باور رایج دیگر در مورد گرم کردن غذا در مایکروویو این است که به نوعی باعث کاهش ارزش غذایی آن میشود، اما همه روشهای پخت، مقداری باعث تجزیه مواد مغذی حساس به حرارت میشود. به عنوان مثال در سبزیجات، ممکن است اگر آنها را در آب زیاد بپزید، مواد مغذی آنها از دست برود.
روش پختی که بهترین حفظ مواد مغذی را دارد، این است که به سرعت غذا را میپزد، زمان پخت را به حداقل میرساند و از حداقل مایعات استفاده میکند و مایکروویو کردن این معیارها را برآورده میسازد.
تحقیقات جدید نیز به ویژه در مورد سبزیجات از این ادعا حمایت میکند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ که در مجله Heliyon منتشر شده است، نشان داد که از بین مایکروویو کردن، بخارپز کردن و جوشاندن، مایکروویو کردن مؤثرترین روش برای حفظ ارزش غذایی سبزیجات میباشد.
نشت مواد شیمیایی
بسیاری از ما ممکن است از ظرفهای پلاستیکی برای مایکروویو کردن غذا استفاده کنیم. اما نگرانیهایی وجود دارد که برخی ترکیبات در ظرفهای پلاستیکی ممکن است هنگام مایکروویو کردن به غذا نشت کنند و این ترکیبات احتمال دارد به سلامت آسیب برسانند.
یکی از گروههای ترکیباتی که اغلب در اخبار به آن اشاره میشود، فتالاتها هستند که برای نرم کردن پلاستیک مورد استفاده قرار میگیرند. برخی مطالعات نتیجهگیری کردهاند که فتالاتها ممکن است تأثیراتی بر سلامت انسان داشته باشند و باعث اختلال در هورمونها و تأثیر بر مغز شوند. هرچند نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد تا مشخص شود که آیا این ارتباطها واقعی هستند یا خیر.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مسئول تنظیم استفاده از فتالاتها در بستهبندیهای غذایی است و در حال حاضر ۹ نوع فتالات مجاز هستند. مقررات FDA شامل ارزیابیهای ایمنی میشود، به این معنی که بستهبندیهای غذایی پلاستیکی که این فتالاتها را دارند، باید ایمن برای مایکروویو باشند.
در مورد رویکرد FDA انتقادهایی وجود داشته است و برخی درخواست لغو مجوز استفاده از فتالاتها را ارائه کردهاند. در حالی که FDA اعلام کرده که از این نگرانیها آگاه است، این درخواستها را به دلیل نبود دادههای علمی کافی برای حمایت از این نگرانیها رد کرده است.
همچنین تحقیقات خود FDA نشان میدهد که استفاده از فتالاتها در کاربردهایی که با غذا تماس دارند، محدود میباشد و قرارگیری مصرفکننده در معرض فتالاتها از این کاربردها در حال کاهش است. اما این سازمان همچنان به دادههای ایمنی توجه دارد.
میکروپلاستیکها
یک مطالعه جدید نشان داده است که مایکروویو کردن ظرفهای پلاستیکی باعث نشت میکروپلاستیکها و نانوپلاستیکها به یک شبیهساز غذایی میشود.
برخی از ظرفها ممکن است تنها از یک سانتیمتر مربع مساحت پلاستیک تشکیل شده باشند و تا ۴.۲۲ میلیون میکروپلاستیک و ۲.۱۱ میلیارد نانوپلاستیک را فقط در ۳ دقیقه مایکروویو کردن آزاد کنند.
همچنین این مطالعه نشان داد که میکرو و نانوپلاستیکهای آزاد شده از بستهبندی پلاستیکی غذا باعث مرگ برخی از سلولهای کلیوی جنینی انسان شدند. اما باید توجه داشت که این نتایج لزوماً در مورد بدن انسان بالغ صدق نمیکنند.
در ضمن هنوز اطلاعات کمی درباره تأثیرات بهداشتی میکروپلاستیکها وجود دارد، اما اگر نگران هستید، میتوانید برای مایکروویو کردن غذا از ظرفهای شیشهای و یا پیرکس استفاده کنید.
چه زمانی نباید از مایکروویو استفاده کنیم؟
با وجود همه موارد گفته شده، مایکروویو کردن غذا میتواند بسته به نحوه استفاده، به سرعت ناامن شود.
در حالی که برخی غذاها ممکن است در بستهبندیهای فویلی ایمن برای مایکروویو ارائه شوند، به طور کلی استفاده از فویل یا ظرفها و پوششهای فلزی توصیه نمیشود، چرا که میتواند باعث جرقههای خطرناک شود، که به آن آرکینگ میگویند.
برخی غذاها مانند تخممرغ با پوست، بعد از مایکروویو کردن میتوانند منفجر شوند. بنابراین حتماً بررسی کنید که آیا این غذاها مناسب مایکروویو کردن هستند یا خیر.
همانطور که ذکر شد، مایکروویوها غذا را به طور یکنواخت گرم نمیکنند، برای جلوگیری از مسمومیت غذایی ناشی از باکتریها، به یاد داشته باشید که غذا را هم بزنید و مطمئن شوید که به طور کامل پخته شده است.
هرگز غذا به ویژه برنج را بیش از یک بار در مایکروویو گرم نکنید.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53