کتاب‌ها، مقالات و مجلات

در گفت و گو با رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فراشبند مطرح شد:

تبیین فرهنگ کتابخوانی برای کاهش آسیب‌‎های اجتماعی

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فراشبند گفت: نقش کتاب و کتاب خوانی در کاهش آسیب های اجتماعی و افزایش آگاهی در جامعه موثر است.

مهدی محمدی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فراشبند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری، اظهار کرد: ترویج کتاب و کتابخوانی، فرهنگ سازی و توجه خانواده‌ها و مسئولان به امر کتاب و کتابخوانی، نقش کتاب و کتابخوانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش آگاهی در جامعه، معرفی و شناساندن نویسندگان و مؤلفان و تجلیل و تکریم آنان، تکریم خانواده‌های معظم شهدا و تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا و امام شهدا و نیز معرفی نویسندگان کودک و نوجوانان برای جامعه و تربیت نویسندگان برای آینده از اهداف برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه توجه به کتاب و کتابخوانی مهمترین عامل پیشرفت در جامعه است تصریح کرد: مطالعه باید به عنوان یک نیاز اساسی و لازم در جامعه مطرح شود تا عموم مردم به خواندن و مطالعه راغب شوند و فرهنگ کتابخوانی در سطوح مختلف جامعه رواج یابد.

به گفته این مقام مسئول، توسعه‏ فرهنگ مطالعه و كتابخوانی، یك عزم همگانی را می‌طلبد كه در شرایط فعلی مسوولان و متولیان امر باید با فراهم آوردن تسهیلات لازم در این راستا و با تقویت ناشران، نویسندگان و تبلیغات بهینه، سرانه مطالعه در كشور را بالا ببرند.

محمدی با بیان اینکه با گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، کتابخوانی به حاشیه رانده شده است، با ابراز تأسف از این وضعیت، بیان کرد: متأسفانه در شرایط کنونی، نقش کتاب و کتابخوانی در ارتقای سطح آگاهی و دانش جامعه کم‌رنگ شده و آنچنان که می‌بایست به آن اهمیت داده نمی‌شود.

وی به نقش نهادهای فرهنگی همچون آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و خانواده اشاره و گفت: این نهادها می‌توانند در گسترش فرهنگ اداره کتابخانه ها نقش بسزایی داشته باشند.

این مقام مسئول افزود: رهبر معظم انقلاب همواره بر گسترش فرهنگ کتابخوانی و اینکه کتاب باید جزء سبد کالای خانوار باشد، تاکید دارند، در منظومه فکری ایشان کتاب جایگاه مهمی دارد و به شکل های مختلف در جمع های مختلف مطرح کردند و خود نیز برای معرفی کتاب ورود جدی داشتند، (بحث تقریض های کتاب) به نوعی این را احیا کردند و به آن جایگاه دادند، کتابی را می خوانند نکته ای در مورد آن می نویسند که موجب دیده شدن کتاب می شود.  

محمدی در ادامه بیان کرد: در منظومه فکری رهبری کتاب تمدن ساز است و به نوعی کتاب ، کتابخوانی و نویسنده ها در شکل گیری تمدن ها و در تبادلات فرهنگی موثر بودند و یکی از عوامل مهم در مبادلات فرهنگی و فعالیت های بین بخشی جهان اسلام موضوع کتاب بوده است که نقش مهمی در آشنایی ملت ها با یکدیگر  و در تبادلات فرهنگی داشته است.  

وی با بیان اینکه اگر می خواهیم کتابخوانی در جامعه گسترش پیدا کند باید از خانواده ها شروع کنیم؛ افزود: جامعه کتابخوان داشتن، نیازمند دخالت دادن خانواده ها و کودکان است لذا کتابهای در نظر گرفته شده به گونه ای است که برای پدر و مادر جذابیت دارد چرا که اگر پدر و مادر خانواده کتاب بخواند فرزند هم کتابخوان می شود.  

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان فراشبند گفت: امروز مسائل فرهنگی و اجتماعی را نمی توانیم جدا کنیم، آسیب های اجتماعی معلول کمبود های فرهنگی است و کتابهای مفید در کاهش آسیب های اجتماعی می تواند تاثیر گذار باشد.

خبرنگار: فاطمه شعبانی

https://stnews.ir/short/4PLmA
اخبار مرتبط

به همت انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل

انتشار دو کتاب در حوزه علوم پایه

1403/03/19 21:46

نگاهی به پرخواننده‌ترین کتاب‌های علمی؛

پر فروش‌ترین کتاب‌های علمی کدامند؟

1403/03/19 10:42

رییس موسسه ISC عنوان کرد:

ایران ۲ درصد تولید علم جهان را دارد

1403/03/13 13:08

وزیر علوم در شورای راهبری موسسه ISC مطرح کرد:

ایجاد بستر تشویقی برای انتشار مقالات علوم انسانی ایرانی در دنیا

1403/03/13 13:04

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: