دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد:

تغییر رویکرد جدید دانشگاه فردوسی به سمت حل مسائل جامعه / انعقاد ۶ تفاهم‌نامه در راستای ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به انعقاد ۶ تفاهم‌نامه در راستای ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان ، گفت: رویکرد جدید دانشگاه فردوسی به سمت حل مسائل جامعه تغییر کرده است و باید از ظرفیت بزرگ این دانشگاه در رابطه با این مهم استفاده کرد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری  از خراسان رضوی، «عبد الرضا جوان جعفری» در نشست تبیین استفاده از ظرفیت ماده‌های ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای توسعه همکاری‌های مشترک دانشگاه‌ها و صنایع براهمیت و نقش تعامل هر چه بیشتر دانشگاه با جامعه و صنعت تاکید کرد واظهار کرد: رویکرد جدید دانشگاه به سمت حل مسائل جامعه تغییر کرده است و باید از ظرفیت بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با این مهم استفاده کرد.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد به ظرفیت ماده 13 قانون جهش تولید دانش‌بنیان اشاره کرد و برنامه‌های دانشگاه فردوسی مشهد را جهت اجرایی‌سازی این قانون تشریح کرد.

صالحی معاون پژوهشی وزارت عتف نیز با اشاره به قانون جهش تولید دانش‌بنیان، گفت: قراردادهای تحقیق و توسعه موضوع ماده 13  قانون را در چهارچوب ضوابط آیین‌نامه مشمول بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی است.

وی  به درخواست‌های تأیید شده اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه ماده 13 در سال 1403 اشاره کرد و گفت: در سال 1403، تعداد 85 پروژه درخواستی از 52 شرکت متقاضی دریافت شده  که از بین آن‌ها 75 پروژه تأیید شده است که این موضوع نشان می‌دهد 90 درصد از پروژه‌ها مورد پذیرش قرار گرفته‌اند.

معاون پژوهشی وزارت عتف در خصوص اعتبار مالیاتی در استان خراسان رضوی ادامه داد: در استان خراسان رضوی تاکنون 41 پروژه از 19 شرکت مصوب شده و در مجموع سقف هزینه کرد سرفصل‌های اعتبار مالیاتی 44 میلیارد تومان ارزیابی شده است.

صالحی در خصوص معیارهای تأیید پروژه‌های تحقیق و توسعه گفت: پروژه‌های تحقیق و توسعه شرکت‌ها برای برخورداری از اعتبار مالیاتی مطابق با معیارهای اعلام شده در مفاد 1و 6 آیین‌نامه ارزیابی می‌شود و چنانچه نظام‌مند، نوآورانه و فناورانه باشد، با تأیید دبیرخانه، مشمول اعتبار مالیاتی می‌شوند.

وی چهار مسیر استفاده از فراخوان های عمومی، مسأله‌محورو همکاری فناورانه قابلیت محور و فراخوان دانشگاه محور را از راه‌هایی دانست که شرکت‌ها و صنایع می‌توانند از آن برای دریافت طرح تحقیق و توسعه بهره ببرند.

صالحی در خصوص اقدامات اجرایی در راستای بهره‌مندی استان از مزیت‌های قانون جهش افزود : جلب مشارکت شرکت‌ها و صنایع بزرگ برای استفاده از برنامه مالیاتی و سرمایه‌گذاری در طرح‌ها، اطمینان‌بخشی به شرکت‌ها و صنایع در خصوص عملیاتی ‌بودن موضوع اعتبار مالیاتی قانون جهش، استفاده از ظرفیت مولدسازی برای تخصیص فضا و ظرفیت ماده 11 قانون جهش برای تجهیز زیرساخت‌های فناورانه استان، ارائه ظرفیت‌های تحقیق و توسعه به شرکت‌ها و صنایع جهت بهره‌مندی از مزایای ماده 13 قانون جهش و تفاهم با شرکت‌های مشمول بند ت ماده 11 جهت توسعه زیرساخت‌های فناورانه از اقداماتی است که می‌تواند در استان خراسان رضوی در رابطه با این مهم پیگیری و اجرایی شود.

رجبی مشهدی، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به زیرساخت‌های دانشی در دانشگاه گفت: وجود آزمایشگاه‌های فعال و نیروی انسانی متخصص و دانشجویان تحصیلات تکمیلی فعال و پژوهشگر می‌تواند در راستای هدف مسأله محوری و حل مسائل و مشکلات جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

مظفری استاندار خراسان رضوی با ابراز خرسندی از تلاش‌های در حال انجام دانشگاه فردوسی مشهد در راستای استفاده از ظرفیت ماده‌های ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعلام حمایت همه جانبه استان از قانون مذکور، دستور تشکیل ستادی جهت اجرایی‌سازی حداکثری استفاده از قانون جهش تولید دانش‌بنیان را صادر کرد.

در پایان نشست، 6 طرح برگزیده در راستای بهره‌برداری از مزایای ماده 13 قانون جهش تولید دانش‌بنیان بین دانشگاه فردوسی مشهد و کارفرماهای سفارش دهنده، امضا و مبادله شد.

انتهای پیام/ 

 

https://stnews.ir/short/4PB27
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: