مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
استاد طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به جایگاه سوم جهانی ایران در ثبت کارآزماییهای بالینی این حوزه، این دستاورد مهم را نشاندهنده جایگاه روبهرشد ایران در عرصه پژوهشهای دانش پزشکی دانست.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :جایگاه سوم ایران در کارآزمایی بالینی در جهان
استاد طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به جایگاه سوم جهانی ایران در ثبت کارآزماییهای بالینی این حوزه، این دستاورد مهم را نشاندهنده جایگاه روبهرشد ایران در عرصه پژوهشهای دانش پزشکی دانست.
گروه سلامت خبرگزاری فارس: طب سنتی ایران از قدمتی بیش از هزار سال برخوردار است و متون علمی این طب که برگرفته از طب ابوعلی سیناست چند صدسال است که در مجامع علمی جهان مورداستفاده قرار میگیرد.
طب سنتی ایرانی با نگاه به کلیت طبع و مزاج بدن، روی تمام بیماریهایی که فرد ممکن است بگیرد، اثر میگذارد.
این نوع پزشکی، نگاه کلنگری وجود دارد که بیمار بتواند بعد از دریافت توصیههای پزشکی، بیماری خودش را برای همیشه درمان کند.
تفاوت طب سنتی ایرانی و پزشکی مدرن در همین نکته خلاصه میشود که تمرکز این پزشکی روی ازبینبردن منشأ و ریشه بیماری است. درحالیکه پزشکی مدرن، روی ازبینبردن نشانههای بیماری تمرکز دارد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران از نظر دانش طب سنتی در جایگاه چهارم دنیا قرار دارد و اکنون 500 متخصص طب سنتی در سراسر کشور مشغول به ارائه خدمات درمانی به بیماران هستند.
روجا رحیمی، از دانشمندان برتر پراستناد یک درصد جهان و یکی از چهرههای پیشرو در حوزه پژوهشهای داروسازی سنتی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، با اشاره به جایگاه سوم جهانی ایران در ثبت کارآزماییهای بالینی این حوزه، این دستاورد مهم را نشاندهنده جایگاه روبهرشد ایران در عرصه پژوهشهای دانش پزشکی دانست.
وی خاطرنشان کرد: این جایگاه نهتنها جایگاه طب ایرانی را در سطح جهانی نشان میدهد، بلکه ضرورت ادغام این مکتب طبی با پزشکی مدرن را بیشازپیش آشکار میکند.
رحیمی با بیان اینکه کسب این رتبه جهانی ثابت میکند که پژوهشهای ما بر اساس استانداردهای بینالمللی و با روشهای علمی مبتنی بر شواهد انجام شدهاند؛ خاطرنشان کرد: این دستاورد باید بهعنوان یک فرصت طلایی برای معرفی هرچه بیشتر طب ایرانی در داخل کشور و همچنین در عرصههای بینالمللی مورداستفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نیازمند حمایتهای بیشتر برای توسعه زیرساختهای پژوهشی و افزایش همکاریهای بینالمللی هستیم؛ افزود: ایران نهتنها در حوزه طب سنتی و مکمل پیشرو است، بلکه میتواند بهعنوان یک الگوی جهانی در ادغام دانش بومی با پزشکی مدرن مطرح شود و لذا با حمایتهای بیشتر، میتوانیم جایگاه ایران را در این حوزه تثبیت کرده و به الگویی برای سایر کشورها تبدیل شویم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ورود طب ایرانی به جامعه آکادمیک کشور را از سال 86 که اولین دانشکده طب ایرانی تأسیس شد؛ بستری برای تولید شواهد علمی در این حوزه دانست و افزود: در سالهای اخیر تلاشهای خوبی در این راستا صورتگرفته است و اگر به سایت سایمگو Scimago که یک سایت بینالمللی است و هر سال در حیطههای مختلف علوم کشورهای دنیا را رتبهبندی میکند، نگاه کنیم میبینیم در حیطه طب مکمل و جایگزین ایران رتبه چهارم جهان را برای چندمین سال متوالی به خود اختصاص داده است.
رحیمی متذکر شد: درحالیکه قبل از ورود طب ایرانی به جامعه آکادمیک، رتبه ایران در این مورد دهم تا سیزدهم بود و این نشان میدهد طب ایرانی در تولید منابع و شواهد در حیطه تخصصی خود گامهای مؤثری برداشته است.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53