مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
شهردار اراک در سیوششمین نشست معاونان حملونقل و ترافیک کلانشهرهای ایران از افزایش ناوگان اتوبوسهای برقی این شهر به ۳۰ دستگاه خبر داد و گفت: «با وجود نبود زیرساختهای لازم، این پروژه از سال گذشته با ۱۰ اتوبوس آغاز شد و اکنون به ۳۰ دستگاه رسیده است.» وی همچنین از راهاندازی ایستگاههای شارژ و برنامههای بلندمدت شهرداری برای توسعه پایدار و کاهش آلودگی هوا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ علیرضا محمودی شهردار اراک، در سیوششمین نشست معاونان حملونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران که در هتل امیرکبیر اراک برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه حملونقل پاک، اعلام کرد: «با وجود نبود زیرساختهای لازم، خرید اتوبوسهای برقی از سال گذشته با ۱۰ دستگاه در اراک آغاز شد و اکنون به ۳۰ دستگاه افزایش یافته است. همچنین، ایستگاههای شارژ این اتوبوسها در شهر راهاندازی شده و تمامی اتوبوسهای برقی خریداریشده، تولید داخل هستند.»
وی با تشریح برنامههای بلندمدت شهرداری اراک، افزود: «افق بلندمدتی تا سال ۱۴۲۰ و همچنین برنامههای پنجساله برای توسعه پایدار این شهر ترسیم شده است. در این برنامهها، شهروندمحوری و حفظ محیطزیست از اولویتهای اصلی به شمار میرود.»
محمودی با تأکید بر نقش کلیدی حملونقل و ترافیک در توسعه شهری، گفت: «توجه به بخش حملونقل و ترافیک، نقش اساسی در تحقق اهداف توسعهای شهر دارد و این موضوع در برنامهریزیهای آینده شهرداری اراک بهصورت ویژه دنبال میشود.»
شهردار اراک همچنین به ویژگیهای منحصربهفرد این شهر اشاره کرد و افزود: «اراک علاوه بر وجهه صنعتی، شهری با آثار تاریخی کمنظیر است. این شهر اگرچه قدمت چندانی ندارد، اما بهعنوان اولین شهر کشور شناخته میشود که با نقشه مهندسی و برنامهریزیشده ایجاد شده است.»
در ادامه این نشست، حسین زندیهوکیلی معاون زیربنایی و حملونقل شهرداری اراک نیز با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه زیرساختهای ترافیکی، گفت: «در یک دهه گذشته، ۲۳ مصوبه برای ایجاد تقاطعهای غیرهمسطح در اراک تصویب شده که از این تعداد، ۱۸ تقاطع تاکنون به بهرهبرداری رسیده است.»
زندیهوکیلی اظهار داشت: به همت شورای اسلامی کلانشهر اراک، ۳۰ دستگاه اتوبوس در طول یک سال گذشته خریداری شده و ایستگاههای شارژ این وسایل نقلیه نیز ایجاد شده است.
وی افزود: اراک یکی از شهرهای آلوده کشور است که گامهای بلندی برای توسعه حملونقل پاک و کاهش این معضل در این شهر برداشته شده است.
علیاصغر غفاری رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر نیز در ادامه این نشست گفت: اراک اولین شهری است که از ابتدا بر اساس اصول شهرسازی و نقشههای مهندسی ساخته شده است. این خطه مهد مفاخر و بزرگان بسیاری از جمله امیرکبیر است.
غفاری بیان کرد: حملونقل در شهرها به دو گروه عمومی و خصوصی تقسیم میشود که مسئولیت بخش اول بر عهده شهرداریها است.
وی افزود: در راستای کاهش آلودگی هوا، لازم است خودروهایی با مقیاس کوچک طراحی و تولید شوند.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر ادامه داد: ۳۰ تا ۵۰ درصد از آلودگی شهرها ناشی از منابع متحرک است که سهم قابلتوجهی از آن متعلق به خودروهای شخصی است.
غفاری اظهار داشت: شورای اسلامی کلانشهر اراک مجوز خرید ۳۰ دستگاه اتوبوس برقی را صادر کرد که این طرح عملیاتی شده است. همچنین، هفته گذشته مجوز خرید ۲۰ دستگاه اتوبوس برقی دیگر نیز صادر شد.
در این نشست دوروزه، راهکارهایی برای بهبود وضعیت حملونقل و ترافیک کلانشهرهای ایران ارائه و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53