مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
سرپرست کتابخانه های عمومی شهرستان کازرون بیان کرد: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی که بهترین راه سرمایه گذاری روی کودکان و نوجوانان است، معرفی کتابهای خوب از طریق مدارس و کتابخانههای عمومی، آموزش مهارتهای کتابخوانی با برگزاری کارگاههای آموزشی به عنوان شیوه های موثر و... در دستورکار قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، ندا زنگنه سرپرست کتابخانه های عمومی شهرستان کازرون تصریح کرد: اداره کتابخانههای ما همراه و همگام با سایر ارگانهای فرهنگی یک سری برنامههای ترویج فرهنگ کتابخوانی دارند از جمله برگزاری نشستهای کتابخوانی ، معرفی خوانش کتابهای مناسب گروههای سنی مختلف ، برگزاری نمایشگاه کتاب در مدارس ،بازدید از کتابخانههای عمومی ، اجرای مسابقات کتابخوانی ، روزنامه دیواری و کاردستی اوریگامی و آیین رونمایی از آثار نویسندگان بومی و همچنین برگزاری عصر شعر که ان شاءالله امیدوار هستیم بتوانیم گام کوچکی در این راه برداریم .
ندا زنگنه اظهار کرد: از جمله برنامههای ما که به منظور حضور هرچه بیشتر گروه های مختلف از جمله جوانان و نوجوانان در محیط کتابخانه ها در حال اجرا می باشد، کلاسهای آموزش نقاشی و خوشنویسی، داستان نویسی، شاهنامه و حافظ خوانی و... است که ما سعی داریم با اجرای آن ها بتوانیم افراد را مخصوصاً نوجوانان و جوانان را به سمت کتابخانه و مطالعه مفید سوق بدهیم .
وی اذعان داشت: استفاده نادرست از فضای مجازی یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی ما در امر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که میبایست آن را مدیریت کنیم و بتوانیم از طریق تولید محتواهای مناسب به ویژه نشر کتابهای pdf و کتابهای صوتی بتوانیم تا حدودی از اثرات مخرب آن جلوگیری کنیم. صنعت نشر ایران با بحران جدی مواجه شده که بیشترین آسیب آن متوجه امر کتاب و کتابخوانی میشود و همچنین حذف کتاب از سبد اقتصادی خانواده ها بسیار نگران کننده است .
زنگنه بیان کرد: برای تربیت نسل کتابخوان و اینکه کتابخانه را به نسل بعد از خودمان منتقل کنیم ابتدا باید از خودمان شروع کنیم. برای تربیت کودک کتابخوان باید از نوزادی برای کودکانمان کتاب بخوانیم زیرا خاطرات دوران کودکی در ناخوداگاه کودک ثبت میشود و نحوه تفکر و رفتار فرد را تحت تاثیر قرار میدهد، لذا هر روز زمانی را به خواندن کتاب برای کودکان اختصاص بدهیم که این امر هم منجر به برقراری یک رابطه احساسی بین والدین و کودک می شود و از طرف دیگر این کتابی که خوانده میشود و آن احساس لذتی که برای کودک در حافظه دراز مدتش به وجود میآید که قطعاً در بزرگسالی هم باقی میماند .
وی اظهار کرد: خواندن کتاب تاثیر زیادی در شخصیت انسان دارد و باعث بهبود وضعیت مغز، کاهش میزان استرس، بهبود تمرکز، تقویت مهارتهای رفتاری و ارتباطی میشود و قطعاً وقتی افراد بدانند که این تاثیرها را روی وجودشان دارد خیلی بهتر و بیشتر میتوانند از این امر استفاده کنند و عادت به مطالعه را سرلوحه کارهای خود قرار دهند .
سرپرست کتابخانه های عمومی شهرستان کازرون در آخر به مخاطبان علم و فناوری پیشنهاد کرد: من کتاب «یادت باشد» نوشته محمد رسول ملا حسنی را خیلی دوست دارم و خواندن آن را به همه مخاطبان عزیز توصیه میکنم .
گفتگو از فرنوش مقیمان
انتهای پیام/
1403/03/20 12:00
1403/03/16 11:44
1403/03/16 08:53
وزیر علوم در شورای راهبری موسسه ISC مطرح کرد:
ایجاد بستر تشویقی برای انتشار مقالات علوم انسانی ایرانی در دنیا1403/03/13 13:04