مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
در نشست «ترجمان دانش» دانشگاه علوم پزشکی گیلان، متخصصان بر اهمیت تغذیه بومی و نقش سبوس و چای سبز در بهبود شاخصهای سلامتی تأکید کردند. همچنین، نسبت به خطرات غذاهای فرآوریشده، حتی برای افراد با وزن نرمال، هشدار جدی داده شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری گیلان:طاهره رضاپور*
در نشست «ترجمان دانش» با محوریت سلامت تغذیهای و تمرکز بر سبک زندگی بومی استان گیلان، در دفتر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد. در این نشست، مرجان مهدوی روشن، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، به تشریح نتایج پژوهشها و طرحهای تغذیهای این دانشگاه پرداخت و بر لزوم توجه به معضلات سلامت مرتبط با سبک زندگی مردم استان تأکید کرد.
خانم مهدوی روشن در این نشست به بررسی موضوعات مهمی چون تأثیر پودر سبوس و روغن سبوس بر سلامت، نقش چای در کنترل فشار خون، و همچنین تأثیر مصرف پروبیوتیکها و غذاهای فرآوریشده پرداخت. وی با اشاره به مطالعات انجام شده، تصریح کرد که پودر سبوس توانایی قابل توجهی در کاهش وزن، کاهش چربیهای ناحیه شکم و بهبود شاخصهای چربی و قند خون دارد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف بیرویه غذاهای فرآوریشده و شیرینیجات، حتی در افراد با وزن طبیعی، منجر به افزایش شاخص خطرات قلبی-عروقی میشود، این موضوع را زنگ خطری جدی برای افراد لاغر دانست که با تصور ایمنی وضعیت وزنی خود، از کنترل تغذیه غافل میشوند. وی افزود: مطالعات نشان داده است که افراد دارای اضافه وزن، به دلیل نگرانیهای سلامتی، کنترل بیشتری بر سبک غذایی خود دارند، در حالی که افراد لاغر کمتر به این موضوع توجه میکنند که این تفاوت رفتاری میتواند خطر بیماریهای قلبی را در افراد با وزن نرمال نیز افزایش دهد.
یکی از طرحهای برجسته مطرح شده در این نشست، مطالعهای ۱۲ هفتهای با حضور ۵۰ نفر بود که در آن روزانه ۳۰ گرم روغن سبوس برنج برای پختوپز به افراد داده شد. نتایج این طرح بهبود ۳۵ تا ۷۰ درصدی در شاخصهای سلامتی از جمله کاهش چربی خون، کنترل قند خون، تقویت سیستم ایمنی و کاهش استرس را نشان داد.
خانم مهدوی روشن همچنین به بررسی نقش چای سبز در کاهش فشار خون اشاره کرد و توصیه نمود که مصرف سه وعده چای سبز در روز، میتواند تأثیر چشمگیری در کنترل فشار خون داشته باشد. وی بر ضرورت استفاده از روغنهای گیاهی درمانی به عنوان جایگزین روغنهای مضر تأکید کرد و افزود: روغنهایی نظیر روغن سبوس برنج، در صورت تولید بر اساس استانداردهای بهداشتی، خواص درمانی قابل توجهی از جمله کاهش چربی خون و کمک به کنترل دیابت، فشار خون و استرس دارند.
در پایان، متخصص تغذیه با تأکید بر عدم مصرف بیرویه و خودسرانه دمنوشها، خاطرنشان کرد که تحقیقات انجام شده با محوریت شرایط اقلیمی و غذایی استان طراحی شدهاند. از دیگر مباحث مهم مطرح شده در این نشست، تأثیر رطوبت در افزایش خطر کپکزدگی مواد غذایی بود که پژوهشگران توصیه کردند نگهداری آجیل باید در مکانهای خشک انجام شود تا از رشد کپک جلوگیری شود.
انتهای پیام/.
رتبهبندی بینالمللی
حضور دانشگاه هرمزگان در دو فهرست رتبهبندی بینالمللی دانشگاههای آسیایی و جوان دنیا برای اولینبار1403/03/27 15:48
1403/03/21 12:54
1403/03/21 12:17
به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛
وزیر علوم از وزیر ارتباطات بهدلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد1403/03/21 10:47
1403/03/21 10:39
1403/03/21 10:37
برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛
جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام1403/03/21 10:00