مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مدیر آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به قابلیت تولید سم برخی کپکها گفت: سموم کپک ها با حرارت و شستشو از بین نمیرود و باید از مصرف تمام غذای کپک زده دوری کرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ بارها شده با مواد غذایی کپک زده در یخچال خانه خود مواجه شده ایم، گاها پیش می آید که برخی مواد غذایی موجود در یخچال را فراموش می کنیم که به مرور زمان لایه ای کرک مانند روی آنرا می پوشاند، حتی برخی لزج می شوند، این همان کپک یا قارچ است که موجب از بین رفتن و فاسد شدن مواد غذایی شده است. کپک ها انواع مختلفی دارند؛ بعضی از کپک ها بیماری زا نیستند اما تعدادی از این کپک ها سبب ابتلا به بیماری های گوارشی، آلرژی و سرطان می شوند.
آیدا غفاری مدیرآزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه کپک ها نوعی قارچ با ساختار کرک مانند هستند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، تأکید کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید کل آن را دور بریزید.
وی گفت: ظاهر شدن کپک به رنگ های سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوه ها و سبزیجات نشان از حضور این قارچ ها دارد. کپک نان از رایج ترین انواع کپک های غذایی است که اغلب با آن مواجه میشویم. علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوه ها نیز در خانهها دیده میشود.
اوافزود: برخی از کپک ها قابلیت تولید سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارت دهی یا شستشو از بین نمیروند. این ترکیبات می توانند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند؛ از جمله مشکلات گوارشی، حساسیت های تنفسی، آسیب به کبد و کلیه و حتی سرطان.
وی تأکید کرد: مهم ترین نکته، دور ریختن کامل مواد غذایی کپک زده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چراکه احتمال پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و رعایت تاریخ انقضا است. همچنین، پیش از مصرف، مواد غذایی را بررسی کرده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.
خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48